Byg 4-5 etagers højhuse i Rønde Bypark, lyder et forslag fra en læser...(ironi kan måske forekomme). Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Byg 4-5 etagers højhuse i Rønde Bypark, lyder et forslag fra en læser...(ironi kan måske forekomme). Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Debat: Byg lejligheder i 4-5 etager i Byparken

Knud Jensen, Rønne Alle 8, Rønde:

"Planen om et UngeSpot er vel i bund og grund kommet til verden for at skabe ordnede forhold for de unge, fordi nogle grundejere ved byparken konsekvent og vedholdende klager over unges ophold i parken.

Det er nu de samme beboere, der kæmper mod UngeSpottet.

I sidste uge kan man læse, at ”Solskinshistorien er Rønde Handelsgymnasium” - set fra beboernes synspunkt. Her har handelsskolen nedlagt forbud mod at de unge opholder sig i byparken, hvis der er andre unge fra byen de kender, der drikker øl. Så derfor bliver de nu helt væk = Stor succes.

Læs også: Tankerne om ny Rønde Bypark bliver nu konkrete

Rønde Bypark er en meget rolig park. Der opholder sig stort set aldrig mennesker i parken, kun hundeluftere, løbere og forgængere på vej igennem parken. Fodboldbanen, der var engang, er sløjfet (larmede vist for meget). Der er ingen legeplads – den ligger i stedet ved Netto. Amfiscenen ligger død hen, for der er aldrig andre arrangementer i parken end det årlige 'Stafet for livet'.

En sjælden gang er der unge der opholder sig på plænen øverst, hvor græsset bliver slået, på amfiscenen eller på bænken ved søen. Det er typisk i eksamenstiden om foråret og ved skolestart i midt august. Ellers er der stort set intet liv i parken.

Læs også: Sådan kan der skabes ro og orden i Rønde Bypark

Der er ingen tvivl om, at en gruppe på 10-15 unge kan høres, og nogen gange larmer de helt sikkert for meget. Men det bør være muligt at finde kompromisser, så de unge tager hensyn til beboerne omkring parken, OG så beboerne tænker på, at der også skal være plads til de unge, der hygger sig sammen i parken (og ja – nogle drikker øl!). Det er vel netop det kompromis, UngeSpottet handler om.

Hvis parken altid skal være helt stille (som den er over 95 procent af tiden) og kun stå til pynt for parkens naboer, tænker jeg vi bør overveje arealets funktion: Der er jo masser af natur lige om hjørnet – så vi har egentlig ikke brug for et grønt gennemgangsareal, som kommunen alligevel ikke har økonomi til at holde. I stedet kunne der fint bygges nogle lejligheder i 4-5 etager, som de der er planlagt ved Birkevej og langs Hovedgaden. Der kan etableres en del lejligheder som smukt kan integreres med de kommende regnvandssøer. Lejlighederne vil ikke været plaget af trafikstøj, som de lejligheder, der nu planlægges langs hovedgaden, og stadig ligge centralt i byen og tæt på indkøb.

Læs også: Debat: Det duer ikke med et UngeSpot i Rønde Bypark

Og hvad med de unge? – De kan bare gå et andet sted hen, være helt stille og lade være med at drikke øl."

Publiceret 13 August 2020 14:15