Kim Lykke Jensen. Foto: Syddjurs Kommune

Kim Lykke Jensen. Foto: Syddjurs Kommune

Debat: Et byvåben for et pesticidstop

Kim Lykke Jensen (SF), formand for udvalget for Natur, Teknik og Miljø i Syddjurs:

"Jeg kan forstå, at en række borgere har undret sig over, at blomster-byvåbnet ved Dråbyvej i Ebeltoft er forsvundet. Her følger en forklaring: I forbindelse med indgåelsen af kommunens budget for 2020 besluttede byrådet at udfase brug af sprøjtegifte på kommunale arealer (minus bekæmpelse af eksempelvis bjørneklo). Dermed lever Syddjurs Kommune nu op til den statslige aftale om at udfase pesticider på offentlige arealer.

Ukrudtsbekæmpelsen kommer fremover til at foregå med ukrudtsbrændere. Det er cirka 500.000 dyrere at bekæmpe ukrudt uden brug af sprøjtegift. Denne besparelse skulle med kort varsel findes indenfor driften af det grønne område. Den eneste måde, at der kunne findes disse midler var ved blandt andet omgående at nedlægge det plejekrævende blomster-byvåben i Ebeltoft og en række prydbede andre steder i kommunen. Det er aldrig sjovt at spare, men man kan nu engang ikke bruge flere penge, end man har.

I forbindelse med beslutningen om nedlæggelsen af byvåbnet bad vi politisk om, at Ebeltoft Distriktsråd skulle inddrages i hvad der kunne være på lokaliteten i stedet for byvåbnet. Dette er i øjeblikket ved at blive afklaret."

Publiceret 13 August 2020 13:30