Michael Stegger. Foto: Socialdemokratiet

Michael Stegger. Foto: Socialdemokratiet

Debat: Velfærd er vigtigste punkt på dagsordenen

Af Michael Stegger Jensen, gruppeformand og borgmesterkandidat. På vegne af byrådsgruppen i Socialdemokratiet i Syddjurs:

"Torsdag 20. august fik vi i Byrådet direktionens budgetoplæg for Syddjurs Kommune i 2021.

På baggrund af udligningsreformen og de midler vi fik tilført i Syddjurs Kommune, samt den aftale den socialdemokratisk ledede regering har lavet med Kommunernes Landsforening, er vores økonomi blevet forbedret, og det er blevet anerkendt, vi har været underfinansieret. Vi har i Budget 2021 en usikkerhed omkring COVID-19 og vil sikre en opbygning af kassen.

Her er de nedslag, der fra Socialdemokratiet vil blive de vigtigste:

Velfærd er det vigtigste punkt på dagsordenen i forhandlingerne til Budget 2021.

Herunder især på ældreområdet hvor vi oplever vores medarbejdere løber for stærkt. Her skal tilføres ekstra midler. Blandt andet til at prioriteringer af ældrecaféerne, og flere ressourcer til hjemmeplejen.

På skoleområdet vil vi sikre midler, så alle skoler leverer den service, vi har sat som standard.

I forbindelse med genåbningen af Budget 2020 halverede vi en række puljer i Natur, Teknik og Miljø (NTM) og Plan, Udvikling og Kultur (PUK). De puljer vil vi have tilbage til fuld størrelse og gerne med endnu flere midler. Blandt andet til landdistrikterne, hvor lokale initiativer de mindre landsbyer har vores fokus.

Vi vil også sikre penge til trafiksikkerhed. Til vores åbne gruppemøder er det altid et område, som borgerne oplever som problematisk. Derfor vil vi gøre vores til, at der kommer flere penge til området. Trafiksikkerhed er vigtig, og de lokale er eksperter i deres egne byer - derfor lytter vi naturligvis til dem. NTM-udvalget udvælger de steder, hvor behovet er størst.

Fortsat samarbejde med medarbejdere og borgere.

Via vores åbne gruppemøder rundt i kommunen har vi fået kontakt med mange borgere. Ligesom vi jævnligt har gode snakke med vores dygtige medarbejdere. Det vil vi fortsætte med, og i endnu højere grad lytte til eksperterne på gulvet."

Publiceret 30 August 2020 21:30