Debat: Nu er det nok, kære politikere og regnedrenge

Jens Ove Thorsø, Trælgårdsvej4, 8544 Mørke:

"Kære Syddjurs borgere

Er I egentlig klar over tingenes tilstand i hjemmeplejen i vores kommune, samt følgevirkninger?

For første gang i mit snart 65 årige liv, føler jeg mig nødsaget til at komme ud med min frustration i form af et indlæg i et medie.

Jeg er gift med en af sosu-hjælperne og ser dagligt, hvordan de mange forandringer og besparelser påvirker hende. Hun er ked af det, har svært ved at sove, har kvalme, er energiforladt og oprigtig ked af ikke at have tid nok hos de ældre. Det starter allerede før hun møder, når hun ser en køreplan, som ofte slet ikke hænger sammen sådan helt generelt fx med manglende køretid. Så kan det sikkert være svært at håndtere de mange udfordringer, der givetvis er en fast del af hendes hverdag.

Som pårørende påvirker det mig helt utroligt meget at se hende have det sådan. Det fylder meget i vores liv, da hun ikke har overskud til ret meget.

Med alt det det er oppe i medierne omkring emnet i øjeblikket, må jeg formode, at mange andre nære pårørende må stå i præcis den samme situation.

Man undres og harmes, når man ser, at der altid er penge nok til kultur, beløb i vanvidsklassen til afgående direktører samt masser af andre ting.

Børn, ældre og andre udsatte må absolut have højeste prioritet, alt andet er efter min mening uanstændigt.

Forringet livskvalitet for både ældre, børn og de ansatte vil på sigt kun medføre ekstra udgifter. Det er logik og ikke til at komme uden om.

Problemerne starter jo med chefer, embedsmænd og politikere, som overhovedet ikke lytter til mange ansatte. Beslutninger tages hen over hovedet på de mennesker som påvirkes allermest.

De er jo ikke selv ude i marken og ser slet ikke virkeligheden. Det kan man ikke fra et skivebord med næsen nede i exel-regnearket.

Manglende lydhørhed og et sjældent klap på skulderen er i den grad nedbrydende, især når man ved at der næste år igen skal skæres ned.

Jeg fik lidt luft, og så håber jeg snart at se min kone frisk og glad igen.

Hun elsker sit job og har været i gamet i over 20 år, hun vil gerne fortsætte, men ikke for enhver pris.

Med bekymrende hilsen."

Publiceret 07 September 2020 11:30