Leif Lahn Jensen (S). Foto: Steen Brogaard

Leif Lahn Jensen (S). Foto: Steen Brogaard

Debat: Vi skal værne om Djurslands sommerhusområder

Af Leif Lahn Jensen (MF), beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet:

"Vi skal have aktive og levende landdistrikter med arbejdspladser og gode erhvervsliv. Her spiller udlejning af landets sommerhuse en vigtig rolle.

I et debatindlæg bragt i Ebeltoft Folketidende og Adresseavisen Syddjurs 21. oktober skriver folketingsmedlem for Venstre Britt Bager, at regeringen vil begrænse sommerhusudlejernes mulighed for at leje deres sommerhuse ud fra 41 til 35 uger om året. Men det er ikke rigtigt.

Læs mere: Debat: Socialdemokratiets sommerhus-massakre koster Djursland dyrt

I Socialdemokratiet arbejder vi netop for et Danmark i balance. Vækst og muligheder skal ikke kun være forbeholdt de større byer, men være tilstede overalt i landet.

På Djursland nyder vi godt af, at mange turister lejer sig ind i vores sommerhuse, handler lokalt og besøger vores attraktioner. Særligt turismeindustrien er blevet hårdt ramt under coronakrisen, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at få branchen i gang i gen. Socialdemokratiet har derfor ingen interesse i at begrænse den enkelte familie i forhold til udlejning af sommerhuse.

Vi vil tværtimod gerne skabe endnu bedre rammer for både sommerhusudlejere og -lejere. Derfor udsendte Erhvervsstyrelsen en vejledning i september, der skulle skabe klarhed omkring reglerne for sommerhusudlejning. Udlejningen må nemlig ikke få professionel karakter.

I vejledningen, som nu er sendt i høring fra Erhvervsstyrelsen, begrænses ugetallet af sommerhuse til 35 uger. Men de 35 uger har aldrig været et udtryk for Socialdemokratiets holdning. Det har vi hele tiden sagt. Vi har også hele tiden sagt, at der skal være en politisk drøftelse, når høringen er afsluttet.

Men for Britt Bagers skyld vil jeg gerne understrege: Den vejledende grænse for sommerhusudlejning er i dag 41 uger om året. Og det bliver den ved med at være."

Publiceret 28 October 2020 10:09