Thøger Pauli, utrættelig forkæmper for trintbrætløsningen i Thorsager. Arkivfoto

Thøger Pauli, utrættelig forkæmper for trintbrætløsningen i Thorsager. Arkivfoto

Debat: Adgangsvejen til Thorsager Station under al kritik

Af Thøger Pauli, Thorsager Trinbrætgruppe:

"Nu har vi fået en flot station ved Thorsager, og den er vi meget glade for. Den har stor betydning for tilflytningen og skolen og salget af huse og byggegrunde. Den bliver flittigt brugt. Forleden da jeg skulle med toget var vi 3 der skulle med, men 4 der steg af toget. Hvis det fortsætter sådan, lover det godt for Thorsagers udvikling.

Men adgangsvejen til stationen er under al kritik. Hvis man kommer som blød trafikant, så går man i vejkanten i et sving ned mod stationen, hvor oversigtsforholdene er virkeligt ringe. Både frem og tilbage er man nødt til at gå i den samme side af vejen for at kunne ses, hvilket vil sige, at man den ene vej kommer til at gå i den forkerte side.

Det er næsten ikke til at bære, så derfor havde den lille – men effektive – Thorsager Trinbrætgruppe et møde med borgmester Ole Bollesen og chefen for Teknik og Miljø Rune Asmussen på selve stationen, hvor vi gik turen ad Stationsvej frem og tilbage. Begge personer kunne da godt se at forholdene ikke var optimale, men der var ikke udsigt til at der kunne åbnes for de 4,5 millioner, der var afsat i 2019 og som nu er udskudt til 2022. Dette skulle sikre en cykelsti og fortov ad Stationsvej helt ned til stationen.

Ligeledes fremførte trinbrætgruppen, at udsynet ved udkørsel fra P-Pladsen ved stationen ud på Stationsvej, hvis man skal svinge til venstre mod Thorsager, er livsfarlig. Det er som at spille russisk roulette. Hvis en bil kommer fra Thorsager med 50 km/t og man kører ud fra P-pladsen, så ser man den ikke, før det er for sent. Rune Asmussen har efterfølgende sendt et kort med nogle lilla streger, der skulle påvise, at udsynet er godt nok. Men én ting er streger på et kort og et andet er virkelighed. Prøv selv at køre ned og foretag et venstresving ind mod Thorsager – hvis du tør. Husk god fart på bilen ved udkørsel.

Der skal hugges en hæk og klippes en kant før det kommer til at fungere. En bøtte hvid maling kunne også bruges til at male nogle stiplede linier på Stationsvej for at sikre de bløde trafikanter. Jeg er sikker på, at vi sagtens kunne samle en snes frivillige en lørdag formiddag til at ordne denne lille sag, mens vi venter på at budgettet åbnes for Stationsvej en gang i 2022, måske."

Publiceret 02 November 2020 15:52