Per Øxenholt

Per Øxenholt

Debat: Laila Sortland fik 'dødskysset' af bestyrelse og lokalformand

Af Per Øxenholt, Strands Bygade 19, 8420 Knebel:

"Man får nærmest associationer til det gamle DDR og ser for sig den daværende leder af Østblokken Michail Gorbatjov stå og omfavne og kysse den daværende leder af DDR Eric Honecker, inden denne er færdig som leder af DDR. Udadtil ser det hele tilforladeligt ud, men på de interne linjer er der nærmest opløsning.

På samme måde gav lokalformand Ebba Grethe Møgelvang 'dødskysset' mandag aften, da hun på DF`s opstillingsmøde fik smadret sin største rivals muligheder, for at få opfyldt sin drøm om genvalg til Syddjurs byråd om et år fra nu. Ebba Grethe Møgelvang skyer tilsyneladende ingen midler overhovedet for at bringe sig selv frem i forreste kamplinje i forhold til genvalg for DF.

Resultatet af opstillingsmødet var, at lokalformanden fik opbakning fra 57,8 procent af de afgivne stemmer i rollen som spidskandidat for DF ved det kommende byrådsvalg. Der er godt nok et flertal på et opstillingsmøde, men det er et splittet partis opbakning lokalformanden jonglerer med.

Det virker som om, at lokalformanden føler at hun kan gå på vandet, fordi hun med sine forholdsvis få personlige stemmer ved de to seneste valg netop ikke har opnået direkte valg til byrådet.

Ved valget i 2013 fik hun 130 stemmer og ved valget i 2017 fik hun 138 stemmer, det emmer ikke ligefrem af, at vælgerne har den store tillid til Ebba Grethe Møgelvang. Nu har hun så fået gennemført en partiliste hvor hun samtidig fik udmanøvreret Laila Sortland til en 4. plads på listen, og en plads der helt sikkert slet ikke giver genvalg. Laila Sortland er færdig i politik, og mon ikke hun selv kan gennemskue sin situation. Det er et år tilbage i politik eller find et andet parti at opstille for.

Hvordan i alverden tror DFérne, at de har en reel chance for at få valgt så meget som et eneste medlem af byrådet til næste byrådsvalg? De, der ikke er der mere, Per Dalgaard og Michael Mikkelsen, fik til sammen 619 personlige stemmer ved valget i 2017. Dem kommer man da også til at mangle ved det kommende valg.

Når man tillægger det faktum, at DF landspolitisk styrtbløder vælgere og pt. i sidste måling stod til godt 5 procent af stemmerne, så går det kun i retning af den totale nedsmeltning for DF Syddjurs.

Per Dalgaards afskedssalut var i øvrigt, da han udtrådte af byrådet, at DF kommer til at mangle ham ved næste valg, og man må sige, at han får fuldstændig ret i sin forudsigelse.

Laila Sortland må føle sig forrådt af lokalformanden, og spørgsmålet er, om hun ikke i nær fremtid vil bliver løsgænger ligesom den tidligere gruppeformand Michael Mikkelsen, der også fik nok af Ebba Grethes Møgelvangs metoder.

Nu er det ikke sådan, at jeg er 'alders-racist', men kan Ebba Grethe Møfelvang appellere til børnefamilier og/eller unge vælgere, jeg tror det ikke.Vi har ikke set andet end ældrepolitiske dagsordner blive fremført gennem længere tid.

Det skulle da lige være et forslag fra DF om, at Dannebrog skal ophænges i byrådssalen, og her må mit gode råd være til mit tidligere parti være: DF bør være andet end halal-dagsordner, ældrepolitik og flag i byrådssalen. Har man ikke andet at byde på så kan man lige så godt lukke og slukke DF butikken i Syddjurs.

Jeg har udmeldt mig af Dansk Folkeparti fordi jeg ikke kan stå inde for den enevælde, der er i partiet.

Ebba Grethe Møgelvang er tilsyneladende god til at få kortspillet til at gå op til egen vindings fordel, men hun glemmer vælgerne og hun glemmer at vælgerne straffer politikere, der kun meler deres egen kage."

Publiceret 19 November 2020 12:00