Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock

Debat: Frygter solcelle-sjusk

Søren Ø. Jensen, Nørreled 4, Karlby, 8543 Hornslet:

"Tirsdag 1. december udløbhøringsfristen for 5 solcelleprojekter på Djursland. Alle steder har modstandere og tilhængere givet deres meninger til kende. Nu er det så kommunen og politikernes tur til at granske og overveje de mange bemærkninger og kommentarer.

Jeg er een af de mange, der er i farezonen for at få en stor solcellepark i nabolaget. Den udsigt er jeg som så mange andre ikke voldsomt begejstret for. Jeg havde dog indtil for nylig et lønligt håb om, at politikerne i Syddjurs vil undersøge sagen nøje, inden de træffer en velovervejet og saglig beslutning. Nu er jeg kommet i tvivl. Læs blot hvad borgmester Ole Bollesen d. 25. november udtaler om sagsbehandlingen af solcelleparker til JP.dk:

»Vi har været nødt til at fremskynde behandlingen. Kommunerne er i indbyrdes konkurrence, fordi der er langt flere anlæg på vej, end der er kapacitet til. Der er simpelthen grænser for, hvor mange anlæg, man kan tilslutte elnettet. Så det handler om at være først,« forklarer borgmesteren. (citat slut)

Så bliver jeg bekymret. Bange for at en hurtig handel er vigtigere end en vel-underbygget beslutning, bange for at løbet allerede er kørt, sagen afgjort og de første stål-stativer med glas og solcelle paneler på vej ind i landskabet., mens alle vi naive fjolser, med tillid til de demokratiske og politiske processer glor på med måbende øjne og skægget langt nede i postkassen. Det gør mig ikke alene utryg. Det er også undergravende for tilliden til kommunens sagsbehandling."

Publiceret 02 December 2020 15:00