Debat: Kære kommune - en aftale er en aftale?

Af Sten Serup, formand i grundejerforeningen Titanvej og Lyravej, Dejret klit:

"I vores opdragelse fik vi at vide, at "hvis I indgår en aftale, så skal I overholde den – og det gælder både mødetidspunkter, mødested og øvrige aftaler, som involverer gensidige forhold."

Hvorfor skriver jeg så det? Jeg er formand i grundejerforeningen Titanvej og Lyravej i Dejret klit. I 2007 købte vi sommerhus på Titanvej, og da var der en tom grund.

Den blev efterfølgende solgt til en ejer, som havde planer om at bygge, men pga. markedssituationen blev det ikke til noget. Denne grund blev så denne sommer solgt til et par unge mennesker med 2 snart teenagere, som gerne vil bygge, da de er blevet så glade for området, som vi er mange ligesindede, der også er.

De fik ryddet en del på grunden og fik tænkt tanker. De fik lavet et projekt inkl. byggeansøgning, som de indsendte til kommunen, og så var meldingen: Der er en behandlingstid på 14 uger (situationen er lidt presset).

Nu er der gået 15 uger, hvornår mon man på kommunen har tænkt sig at overholde aftaler?

Tiden er dog gået med at fælde træer på grunden, som er blevet opskåret til brænde og til kalmarbrædder, som evt. skal anvendes til det nye sommerhus = ren miljørigtig genanvendelse.

MEN: alle træer skal ikke væltes, så derfor afventes med stor længsel en godkendt byggetilladelse.

PS: Der har i løbet af de 15 uger ikke været en eneste henvendelse/kontakt fra kommunens side? Jeg gruer for, hvad det vil betyde for yderligere behandlingstid. Det kunne være fint med en julegave lidt før jul."

Publiceret 06 December 2020 11:45