Det var forhenværende statsminister Viggo Kampmann (1910 - 1976), der på den socialdemokratiske kongres i 1961 afsluttede sin tale med ordene:

Det var forhenværende statsminister Viggo Kampmann (1910 - 1976), der på den socialdemokratiske kongres i 1961 afsluttede sin tale med ordene: "Det er dejligt at være socialdemokrat". Bevingede ord, som lokalformand Jan Bruno Jensen fortsat kan nikke genkendende til anno 2020

Debat: Det er dejligt at være socialdemokrat i Syddjurs Vest

Af Jan Bruno Jensen, Formand for Socialdemokratiet Vest i Syddjurs:

DEBAT "Det må være hårdt at være socialdemokrat i disse tider. Det hører jeg tit som formand for socialdemokratiet i Syddjurs VEST i Syddjurs, men nej det er ikke, vi i VEST oplever en stor fremgang i vores tilgang af nye medlemmer, og vi har aldrig før set så stor en medlemstilgang på så kort tid. Som vi selvfølgelig er utrolig glade for.

Men ja, det er svært som den person jeg er, at se de udfordringer der er på grund af COVID-19. Der er mange som har store udfordringer for at få deres hverdag til at gå op i en højere enhed.

Mange gør et stort stykke arbejde for at begrænse COVID-19, og det giver selvfølgelig store udfordringer i folks hverdag, også store bekymringer om fremtiden.

Jeg har stor forståelse for minkejerne, som må se deres erhverv lukke ned. Det er aldrig sjovt at blive arbejdsløs, for det er jo det der sker, og dertil store tab i bl.a. sine faste ejendomme.

Jeg har det også svært med at se, at mange glemmer i disse tider. Alle de andre erhverv som også har det svært. Det er som om blå blok har glemt disse. Hvad med de restauranter som ikke kan få det til at løbe rundt på grund af, at der ikke kan være de folk som der normalt må være i deres lokaler, de kan også se deres erhverv lukke ned - eller hvad med de firmaer som må afskedige folk?

Det må være svært for alle disse mennesker at se, alt opmærksomheden ligger ovre hos minkejerne, og ingen taler om de udfordringer, der er for alle de andre, som også har det svært.

Måske er det fordi, at der ikke er stemmer i dette, og derfor glemmer blå blok dem.

Man hører mange udsagn om, hvordan vores regering IKKE skal gøre i disse tider, men jeg hører ikke konkrete tiltag om andre modeller. Jeg er glad for, at jeg ikke skal tage disse beslutninger, og jeg kan godt forstå, at der vil ske fejl. For i enhver sag er der for og imod, og hvad er mest rigtigt?

Skal man kun tage beslutninger på grund af ens holdninger?. Hertil er mit svar et klart NEJ, og derfor skal man lytte til fagfolk, som også kan være i tvivl, og dermed kan være uenige hinanden imellem.

Vores statsminister gør det godt, hvilket vi i VEST kan se. Blandt andet med den store medlemstilgang på så kort tid, som vi har i VEST.

Vi skal passe på, at vi ikke kun ser på det negative i denne tid, men også se på det positive.

Alle har en mening, og vi lever i et frit land, hvor vores holdninger kan komme til udtryk. Men det skal selvfølgelig gøres på en ordentlig måde fra alle sider."

Publiceret 09 December 2020 21:30