Michael Stegger Jensen. Foto: Socialdemokratiet

Michael Stegger Jensen. Foto: Socialdemokratiet

Debat: Finansloven for 2021 er dejlig læsning

Af Michael Stegger Jensen, gruppeformand og borgmesterkandidat, Socialdemokratiet Syddjurs:

"Søndag 6. december blev finansloven for 2021 vedtaget. For Syddjurs Kommune var det positiv læsning.

Der kommer flere penge til daginstitutioner med minimumsnormeringer i 2024.

En pulje med flere midler til cykelstier, der gennem flere år har været prioriteret hos os i Syddjurs. I det seneste budget, har vi vedtaget, at såfremt der kom en sådan pulje, vil vi være klar til medfinansiering. Det vil vi i Socialdemokratiet stille forslag om i det nye år.

Der blev også afsat et væsenligt beløb til ældrepleje og uddannelse af sosu’er, et område vi tilførte mange midler i det kommunale budget for 2021, men hvor de ekstra midler vil gøre gavn, da vi har været på et lavt niveau, hvilket flere medarbejdere har kommenteret.

Endnu kender vi ikke de præcise beløb, der kommer os til gode, men det er en aftale der løfter velfærden. Tak for det.

Næste skridt for os lokale politikere er, at sørge for Syddjurs Kommune får del i de afsatte puljer, og at sørge for de øremærkede midler kommer til at være til gavn for de respektive områder.

Samtidig fastholdes de ekstra bevillinger til de to store kulturinstitutioner på Djursland. Både Fregatten Jylland og Gl Estrup består.

Tak til de to lokale folketingsmedlemmer fra Djursland, der var en del af aftalen. Torsten Gejl (Å) og min partifælle Socialdemokratiets gruppeformand Leif Lahn. Dejligt med politikere der tager ansvar for Djursland ved handling."

Publiceret 13 December 2020 19:00