Flemming Kattrup. Foto: Lars Norman Thomsen

Flemming Kattrup. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat: Naturstyrelsen plastrer Danmark til med hegn

Af Flemming Kattrup, Strands Havvej 18, Knebel:

"Det er i hvert fald det indtryk, man får, efter siden 2009 at have fulgt den fra København ’indvandrede’, tidligere kontorchef, nu skovrider Peter Brostrøm, Naturstyrelsen Kronjylland.

Alt her på Mols er efterhånden indhegnet – selv på Helgenæs (uden for nationalparken) må indbyggerne og turisterne døje med PB’s fobi.

Hidtil ”frie” marker er i stort mål taget under Naturstyrelsens vildt- og vidtfavnende hånd, med et stort antal emsigt etablerede ind- og udgangshegn, så hvor man (hele familien) tidligere kunne færdes – i roligt tempo – og uden at skulle åbne og lukke diverse låger og uden at skulle bekymre sig om vildtgående, aggressive kvier, ja til tider amerikanske Bisonarter.

Førstnævnte burde vel kun landbruget tage sig af – og ikke en Peter Brostrøm, førhen kontorchef i Naturstyrelsen – og sidstnævnte tilfælde bør vel udelukkende kunne ”beses” i zoologiske haver.

Adgangen til Helgenæs berømte Tyskertårn er i dag blevet ”hegnet ind”, så gangbesværede og familier med børn og ældre betakker sig for så mange gange at skulle stoppe op og se ”om toget kommer” og ellers forcere to indhegninger med hver på ca. 150 - 200 meter - nu forbeholdt og med forkørselsret for forskellige dyrearter og som nævnt aggressive kvier, der burde befinde sig andre steder.

Vor Kalø Slotsruin har så sandelig ligeledes – siden 2009 – måttet lide under Peter Brostrøms fobi. Først blev der, hovsa, etableret en tung hegnslåge, for vejen ud til ruinen skulle da befolkes med Naturstyrelsens kvier med begrundelse i – som hver gang for øvrigt -, at en eller anden blomsterart, haletudse eller insektart skulle ”biodivertiseres”.

På samme tid var PB i TV2OJ og kunne forkynde, at der var en indvendig, udefra usynlig trætrappe på ”tegnebordet”, så man rigtigt kunne mærke suset, når man stod og kiggede ned i det tidligere fangedyb.

Da PB & Co. aldrig har penge til noget som helst, sprang RealDania beredvilligt til, men med den skæmmende og gyselige metaltrappe til resultat.

Også selve Mols Bjerge er blevet til et indhegningsområde af dimensioner. Selv skovbørnehaver har opgivet de ellers jævnlige besøg, grundet de mange hegn og vilddyr.

Og 2019 tiltrådte nationalparkchef, Birgitte Lamp, og fik allerede på førstedagen i nationalparken overleveret lige knap 500 underskrifter, indsamlet af en gruppe lokale, der har samlet sig under navnet:

”Det er også vores natur – giv os Mols Bjerge tilbage”.

Nu er turen så kommet til Fussingø med en naturnationalpark, og hvor alle advarselslamper forhåbentligt i rette tid bliver tændte. Det er ikke regeringen, der har skitseret eller dikteret udformningen, så Naturstyrelsen boltrer sig på livet løs med deres indhegningsfobi.

Op på barrikaderne, Fussingø! For Wermelin og PB er pot og pande."

Publiceret 28 December 2020 15:30