Kasper Kolstrup Møller, kandidat til kommunalvalget 16. november for Konservative Syddjurs. Pressefoto

Kasper Kolstrup Møller, kandidat til kommunalvalget 16. november for Konservative Syddjurs. Pressefoto

Debat: Kære Syddjurs Kommune - jeg savner en plan

Af Kasper Kolstrup Møller, kandidat for Konservative Syddjurs til KV21:

"Udviklingen af området 'Erhverv' er hos kommunen uden tvivl noget som står højt på ønskelisten.

Det er en skam, at den set fra undertegnedes synspunkt ikke er højt på prioriteringslisten.

Jeg kan hver morgen på vej mod mit arbejde, se ledige erhvervsgrunde på Romlehøjvej i Kolind.

Et syn jeg er blevet mødt med de sidste +10 år.

Grunde som efter min mening ligger attraktivt i forhold til større veje så som Djurslandsmotor- og motortrafikvejen.

Som det fremgår af Lokalplan 102, har kommende bygherrer fleksible muligheder inden for byggeri mm.

Derfor burde disse grunde være attraktive for kommende købere, og et område som potentielt vil kunne løfte Kolind som by, ved tilførsel af nye samt eksisterende virksomheder.

Dog virker det til, at den eneste markedsføring Syddjurs Kommune laver for disse grunde, er det fine skilt som står plantet i jorden ud mod Frellingvej. En strategi som tydeligvis indtil videre ikke har kastet de store købsaftaler af sig.

Jeg savner en klar plan og strategi for, hvordan Syddjurs Kommune vil tiltrække virksomheder til området, for på den måde at udvikle lokalsamfundet og sikre arbejdspladser til Kolind.

Mulighederne er efter min mening mange. Kommunen kunne f.eks. tilbyde lempelige vilkår i X antal år, så man som virksomhed ville opnå en fordel ved at placere sin virksomhed på grundene.

Man kunne også etablere kontorfællesskaber for mindre virksomheder. Dette grundet Kolinds centrale placering i kommunen og gode tilkørselsmuligheder.

Borgerne i Syddjurs står højt på listen, når det kommer til at pendle ud af kommunen for at komme på job - (jævnfør 'Analyse lavet af Kommunernes Landsforening') og hvis Syddjurs Kommune ikke formår at skabe nye arbejdspladser med gunstige vilkår for de erhvervsdrivende, så går det kun en vej, og den er ikke positiv.

Desværre blev der under vedtagelse af budgettet for 2021 pålagt byggesagsgebyrer på erhvervsbyggeri, og dette er bare med til at gøre det endnu sværere at tiltrække nye virksomheder.

Syddjurs taber kampen om virksomhederne, såfremt de ikke har gunstige vilkår som kommer virksomhederne, og i sidste ende borgerne til gode.

Indtægter både for både grundsalg og efterfølgende skatter, som kan gå direkte til kernevelfærd for borgerne i kommunen."

Publiceret 13 January 2021 21:00