Debat: Taxasagen - hvorfor ikke vælge en enklere løsning?

Af Finn Mårtensson, Æblelunden 29, 8400 Ebeltoft:

"I stedet for at transportere de ældre i Syddjurs Kommune til vaccination i Randers og Aarhus, havde det så ikke været enklere, billigere for skatteyderne og mere skånsomt for de ældre at transportere vaccinations-personalet, formentlig ganske få personer, til udvalgte steder i Syddjurs Kommune og foretage vaccinationerne der. Eventuelt i kommunens lægekonsultationer.

Læs mere: Taxavognmænd: Hvorfor har Kalø Taxi fået monopol på at køre ældre Syddjurs borgere til vaccination?

Læs mere: Taxa-sagen: Næsten fuldtonet opbakning til administrationen

Det er altså en overordentlig lang tur for en ældre og skrøbelig person at blive transporteret fra f.eks. Sletterhage/Helgenæs til Aarhus eller Randers. Ventetider vil garanteret også forekomme. Og kan man eventuelt have en pårørende/hjælper med i taxaen? Mange vil sikkert af disse årsager fravælge vaccination.

250 personer skal af sted 2 gange til vaccination, i alt 500 ture á mindst 1.000 kr. I alt 500.000 kr. Det må kunne gøres enklere, billigere og ikke mindst mere skånsomt for vore ældre medborgere."

Borgmester Ole Bollesen (S) svarer:

"Kære Finn Mårtensson Du har helt ret, men det har desværre ikke kunnet lade sig gøre i denne opstartsfase. Vi har nu fået lov til at etablere et vaccinationscenter i Rønde Idrætscenter - og Regionen forhandler med de praktiserende læger om en ordning, hvor lægerne tager sig af nogle af vaccinationerne. Følg venligst med på kommunens hjemmeside, der løbende oplyser om nyt angående Covid test og vaccinationer. Venlig hilsen Borgmester Ole Bollesen."

Publiceret 07 February 2021 14:30