SF Norddjurs ønsker sig også et godt nyt år for børnekulturen. Disse lokale børn havde en god, men våd dag, til sidste års Port Mondo festival med musik, dans og teater fra hele verden.

SF Norddjurs ønsker sig også et godt nyt år for børnekulturen. Disse lokale børn havde en god, men våd dag, til sidste års Port Mondo festival med musik, dans og teater fra hele verden.

2009 skal være borgernes år på Djursland

Mere borgerindflydelse er SF i Norddjurs Kommunes største ønske for det nye år.

Af
Af Martin Schultz

Selvom 2009 er et valgår og borgerne får en oplagt mulighed for at øve indflydelse på valgdagen i november, så ønsker SF Norddjurs mere og bedre borgerinddragelse. ”Det er afgørende for udviklingen i Norddjurs og på hele Djursland. Harmonisering og fornyelse kan kun lykkes med borgerinddragelse,” mener SF’erne i Norddjurs Kommune. En aktiv dialog mellem folkevalgte og borgere får derfor højeste prioritet i 2009. Det gælder både i budgetlægningen og når der skal bygges en erhvervspolitik op, som får beskæftigelses- og erhvervspolitik til at hænge sammen. ”Det gælder særligt nu, hvor regering og Dansk Folkeparti på hovsa-maner har skubbet finansieringen af arbejdsmarkedspolitikken over på kommunerne,” siger SF’s byrådsmedlemmer, Mads Nikolajsen og Jytte Schmidt.

Er grønt og rødt nytår

Andre højt prioriterede områder er at give folkeskolens nye struktur arbejdsro og give børn og unge med særlige behov et tilbud der løfter dem. SF ønsker sig også en bindende beslutning om indsættelsen af letbanetog på strækningen Grenaa-Århus, og at Grenaa Sygehus sikres og at der etableres et sundhedshus. ”SF håber i 2009 også at få et bredt museumssamarbejde for hele Djursland og Randersegnen. Og så ønsker vi os en Norddjurs Kulturskole med aktiviteter som musik, billeder, keramik, dans, teater og anden kultur for vores børn og unge,” siger formand i SF Norddjurs, Helle Plougmann.

Publiceret 04 January 2009 13:59