Formand for skolebestyrelsen på Hornslet skole, Jens Bennedsen ser sponsorater som en del af skolebestyrelsens arbejde i de kommende år.

Formand for skolebestyrelsen på Hornslet skole, Jens Bennedsen ser sponsorater som en del af skolebestyrelsens arbejde i de kommende år.

Sponsorater bliver en opgave for skolebestyrelsen

Formanden for skolebestyrelsen på Hornslet skole forudser, at en af skolebestyrelsens fremtidige arbejdsopgaver bliver opsøgning af sponsorater.

Af
Af Mogens Greve

Formand for skolebestyrelsen på Hornslet skole, Jens Bennedsen, ser sponsorater som en del af skolebestyrelsens arbejde i de kommende år.

Ikke driftsudgifter

"Vi har for ikke så længe siden lavet en brochure om trafiksikkerhed som på initiativ af skolebestyrelsen blev sponseret af handlende i Hornslet," fortæller Jens Bennedsen.
"Jeg tror, at vi også fremover kommer til at arbejde med sponsorater, men vi vil tage stilling fra sag til sag."
Han siger, at det vil ske i forbindelse med enkeltstående projekter, og at der ikke vil blive tale om sponserede driftsudgifter.

En gråzone

"Det er en gråzone. Der skal ikke købes skolebøger for pengene, men jeg godt forestille mig, at en del af vores legeplads bliver sponseret. Om det også kan komme på tale med eksempelvis whiteboard tavler... - det er jeg usikker på."
Jens Bennedsen mener, at man under alle omstændigheder også må se på de enkelte sponsorer og forestiller sig ikke, at sponsorater med eksempelvis slikfabrikanter eller Coca Cola kan komme på tale.
Han mener heller ikke, at det bliver aktuelt at sælge legepladsaktier som man har valgt at gøre på Ådalsskolen.
"Jeg ser en fare i, at forældrene skal have pungen op af lommen, så det på den måde bliver synliggjort, hvem der betaler - og ikke mindst hvem der ikke betaler."

OK at male klasselokale

Jens Bennedsen mener, at det ikke må lugte af forældrebetaling - men gerne af frivilligt arbejde, og igen nævner han ordet "gråzone".
"Selv om en skole er en kommunal opgave, mener jeg, at det er OK, hvis nogle forældre ønsker at male et klasselokale. Også selv om det kan betyde en skævhed i forhold til den eventuelle naboklasse som ikke bliver malet, fordi forældrene ikke har ressourcerne til det."
Han mener, at det at male er lige så godt for forældresammenholdet i klassen som eksempelvis en badetur til Følle.
"Vi skal ikke gøre noget for at forhindre, at også forældrene trives sammen."

null

Publiceret 08 June 2009 14:15