Borgere i Halling er ikke tilfredse med kommunens vedligeholdelse af byens sports- og legeplads.

Borgere i Halling er ikke tilfredse med kommunens vedligeholdelse af byens sports- og legeplads.

Der blæser halve vinde i Halling

Der blæser i bogstaveligste forstand en halv vind over sports- og legepladsen i Halling, efter at Syddjurs Kommune har fjernet en del beplantningen.

Af
Af Mogens Greve

I overført betydning blæser der også halve vinde i Halling, da borgerne stadig venter på det lovede hegn om pladsen - og vippedyret til legepladsen.

Fri adgang til Mejlbyvejen

For år tilbage satte byens borgere selv hegnet op rundt om sports- og legepladsen som ligger tæt op ad den stærkt trafikerede Mejlbyvej.
I forbindelse med en renovering af arealet i foråret blev både hegn og beplantning fjernes af Syddjurs Kommune, og beboerne i Halling tør ikke længere lade de mindste børn bruge pladsen, da der er fri adgang til Mejlbyvejen.

Endnu ikke sket

Ved renoveringen fjernede kommunen også klatretårnet med gynger, tårnet med rutcebanen, bålpladsen og den lille kælkebakke.
Det blev erstattet af et gyngestativ med tre gynger.
"Vi blev lovet, at der ville blive sat nyt hegn op, men det er endnu ikke sket, fortæller Lene Jensen fra Halling forsamlinghus's bestyrelse som også undrer sig over, at den normale adgang til området er blevet aflåst med kæde.

Rede trådene ud

"Et gyngestativ syner ikke af meget på den store plads, og vi vil meget gerne være behjælpelige med opstillingen, hvis kunne få nogen flere ting til legepladsen som erstatning for de kasserede."
Gartner Bent Andersen, Syddjurs Kommune, siger til Lokalavisen, at han vil snakke med sine medarbejdere om sagsforløbet, og derefter vil han snarest muligt tage kontakt til Halling forsamlingshus for at rede trådene ud.

Kontakt kommunen om legepladser

Formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, Kirstine Bille, fortæller, at Syddjurs Kommune arbejder meget på at etablere nye og velfungerende legepladser, og at der er afsat kommunale midler til det. Hun opfordrer borgerne i Halling og andre i lignende situation til at kontakte fritidskonsulent i Syddjurs Kommune, Birgitte Bach Thomsen som både kan hjælpe og rådgive om finansieringsmuligheder og krav til legepladserne.

Publiceret 25 August 2009 06:00