Christian Fill Lindekilde, 35, skal hjælpe iværksættere i Syddjurs til at komme videre fra idéplanet.

Christian Fill Lindekilde, 35, skal hjælpe iværksættere i Syddjurs til at komme videre fra idéplanet. "Jeg tror på, at vi vil se synlige resultater af mit samarbejde med iværksættere i løbet af det kommende år," spår Lindekilde.

Ny erhvervskonsulent skal hjælpe lokale iværksættere på vej i Syddjurs

Christian Fiil Lindekilde, 35, nyansat erhvervskonsulent ved Syddjurs Udviklingspark skal hjælpe lokale iværksættere på vej.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Christian Fiil Lindekilde bor i Hadsten, men den nys tiltrådte erhvervskonsulent i Syddjurs Udviklingspark er på ingen måde en novice, når det drejer sig om kendskab til Syddjurs Kommune.
Han er således kommet jævnligt i Ryomgård, siden han endnu gik med sut, fordi hans far bor i byen. Desuden er han bestyrelsesformand i transportvirksomheden Vester Transport ApS, der har base på Industrivej i Ryomgård, hvor broderen Jacob Vester er administrerende direktør og faderen Hans Jørgen Jensen, er ansvarlig for økonomi og administration og medlem af bestyrelsen.
I 2006 købte Vester Transport de nuværende lokaler på industrivej, som indeholder lager- og administrationsbygninger. I dag er Vester Transport en landsdækkende transport- og logistikvirksomhed med egne kunder i hele landet.
Vester Transport har i flere omgange været kåret som gazelle-virksomhed i Dagbladet Børsens årlige analyse.

Købmand med overbygning

Kristian Fill Lindekilde har sin unge alder til trods allerede prøvet en hel del jobmæssigt, og han har indhentet erfaring og viden, som han vil kunne bruge, når han skal rådgive iværksættere i Syddjurs Kommune.
"Jeg er egentlig uddannet købmand hos Dansk Supermarked, og siden har jeg så suppleret det praktiske med et teoretisk forløb på Handelshøjskolen," fortæller Christian Fill Lindekilde.
Han har en uddannelse som cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus. En uddannelse han siden udbyggede med en Ph.d. fra samme sted.
"Efterfølgende har jeg arbejdet i advokatbranchen og i den finansielle sektor, hvor jeg har været med til at starte flere mindre og mellemstore virksomheder."

Praktikeren

Kristian Fill Lindekildes ansættelse hos Syddjurs Udviklingspark blev aktuel, da Syddjurs Byråd på et lukket møde - efter en del polemik - før sommerferien tildelte opgaven med erhvervsservice og hjælp til iværksættere til Syddjurs Udviklingspark, der har base i den tidligere Rosenholm Udviklingspark i Hornslet. Her har direktør Søren Holm resideret i en årrække. Et resultat af, at den tidligere Rosenholm Kommune valgte at gå andre veje i erhvervspolitikken end de øvrige syv gamle kommuner på Djursland.
Polemikken i Syddjurs Byråd var udelukkende affødt, at Syddjurs Udviklingsparks tilbud ikke var det billigste, men et politisk flertal valgte alligevel at bide til bollen og tale varmt for Syddjurs Udviklingspark, fordi flertallet anså udviklingsparken for at være bedst egnet til at løse opgaven.
Beslutningen var dog sprængfarlig i den forstand, at den senest under budgetdebatten poppede op igen.
Kristian Fill Lindekilde har af gode grunde ingen kommentarer til den politiske polemik, fordi den er ham uvedkommende. Til gengæld vil han gerne fortælle efter en god måned i jobbet, at han allerede har været i kontakt med flere lokale iværksættere - både helt unge og lidt ældre.
"Jeg fornemmer stor grøde og mange ideer. Min opgave bliver at hjælpe iværksætterne videre og bidrage med den praktisk erfaring, som jeg har samlet sammen. Ingen tvivl om, at der er et uudnyttet potentiale i Syddjurs som blot trænger til at blive udviklet," siger Christian Fill Lindekilde.

Satelitkontorer

Syddjurs Udviklingsparks hold, der skal røgte erhvervsserviceopgaven i Syddjurs Kommune, består ud over Christian Fill Lindekilde af direktør Søren Holm og en ekstern netværksmægler.
Holm & Lindekilde har hovedkontor i Hornslet, men hver uge kan de om onsdagen træffes på skift på afdelingskontorer i henholdsvis Ryomgård og Ebeltoft.

Christian Fill Lindekilde

- uddannet cand.merc.jur. (med speciale i finansiering) og Ph.D. (inden for internationale transaktioner) - direktør og stifter af CLS Investment A/S, som effektiv og målrettet leder investeringsprojekter, herunder specielt opstart af ny virksomhed, vækst og turnaround af etablerede virksomheder, vha. projekt-ledelsesmetoden PRINCE2 - bestyrelsesformand hos Vester Transport ApS- bestyrelsesformand hos Joinjet A/S- bestyrelsesmedlem hos CLS Investment A/S

Publiceret 01 October 2009 15:28