Tre smækre damer i Sukkerchock sørger for musikken ved efterårsballet i Midtdjurshallen lørdag 10. oktober.

Tre smækre damer i Sukkerchock sørger for musikken ved efterårsballet i Midtdjurshallen lørdag 10. oktober.

Sukkerchock i Midtdjurshallen

Støtteforeningen i IF Midtdjurs er klar med årets efterårsbal, hvor aldersgrænsen for at deltage nu er hævet til 16. år.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Støtteforeningen i IF Midtdjurs, Støtten, har, som alle andre arrangører af halballer på Djursland diskuteret, om der fortsat er basis for den slags fester eller det er på tide at finde på noget andet.
"Vi har besluttet os for at fortsætte, fordi vi tror på, at interessen hos mange unge mennesker stadigvæk er der. Et halbal i Midtdjurshallen har jo altid været en rigtig god mulighed for mange unge at komme til en fest sammen med deres jævnaldrende under trygge rammer," siger Lone Baltzer Madsen, formand for Støtten.
Det er ingen hemmelighed, at Hornslet IF har pillet deres halballer af plakaten, medens man andre steder tæller på knapperne.
"Vi må også indrømme, at der ikke er den økonomi i et halbal, som der var for nogle år siden, og vi skal selvfølgelig tænke os godt om, fordi vi løber en økonomisk risiko. Støtten har jo ikke penge på kistebunden til at dække et stort underskud," påpeger Støttens formand.

Efterårsbal 10. oktober

Lørdag 10. oktober håber Støtten på fuldt hus i Midtdjurshallen til 2009-udgaven af det mangeårige efterårsbal. Fuldt hus vil i Lone Baltzer Madsens optik sige 7-800 unge.
"Det tror jeg også på er muligt, og det er nu unge mennesker i lokalområdet skal vise, at de bakker op om halballerne," siger hun.
Støtten har i henhold til det halbal-kodeks, der er lavet sammen med ungdomskonsulenterne på Djursland, politiet og repræsentanter fra Djurslandskommunerne, besluttet at hæve alderen for, hvornår unge kan gå til halbal fra 15 til 16 år.
"Vi bakker naturligvis om de aftaler, der er lavet, vel vidende, at vi på den konto sandsynligvis må se bort fra 150 - 200 unge til festen. Vi håber så på, at de nye aldersgrænser kan lokke lidt flere fra de mere modne aldersklasser til halbal."

Sukkerchock

Til efterårsballet kan Støtten både byde på diskotek i form af Play-2 og tre musikalske babes. Sidstnævnte er trioen Sukkerchock, der udgøres af pigerne Tina Inez Gavalinas Granda, Malene Qvist og Kat Stephie Holst. "Hystader", er pigernes egen karakteristik.
"Sukkerchock laver pop, der kan danses og grines til. Sukkerchock er en eksplosion af energi, som aldrig går sukkerkold," lyder det i markedsføringstermer fra bagmændene bag trioen.
Sukkerchok deltog i Melodi Grand Prix 2009, men blev egentlig samlet til et helt andet formål end Melodi Grand Prix - nemlig at synge titelsangen til den kommende runde af reality-serien "Paradise Hotel".

Nye vagter

Støtten har til efterårsballet entreret med et nyt vagtselskab, men ellers er betingelserne for festen de samme som tidligere.
Ved indgangen skal der vises gyldig legitimation, og ligeledes bliver man opkrævet en ny billet, hvis man forlader festen og vil ind igen.
Rygning foregår som altid i en afskærmet rygegård med direkte tilknytning til hallen.
"Vi har endnu ikke besluttet os for at lave julefest, men det er klart at oplever vi stor interesse for efterårsballet, så er vi sikkert parate til os at lave et halbal i juleferien," siger Lone Baltzer Madsen.

Publiceret 01 October 2009 11:09