Talentlinien Shanghai Akademiet er et samarbejde mellem Syddjurs Musikskole og Ungdomsskolen i Syddjurs Kommune.

Talentlinien Shanghai Akademiet er et samarbejde mellem Syddjurs Musikskole og Ungdomsskolen i Syddjurs Kommune.

Unge i Syddjurs kan lære stand up eller blive teksttosser

Fire kulturinstitutioner i Syddjurs Kommune samarbejder om Kulturskole for børn og unge.

Af
Af Martin Schultz

Henover vinteren kan børn og unge op til 18 år i Syddjurs Kommune få tilbud om at være med i en række spændende kulturaktiviteter.
Det er Syddjurs Musikskole, som i samarbejde med Syddjurs Billedskole, Syddjurs Egnsteater og Syddjurs Bibliotek netop nu starter en række spændende kulturskoletilbud. De tilbydes som to moduler, som starter fra efterårsferien til vinterferien og et fra vinterferien frem til sommerferien. Prisen er 600 kr. pr. modul.
"Tilbuddene er en del af projektet "Kultur På tværs - forsøg med kulturskoler i Østjylland", som hører under "Kulturring Østjylland" og er et kulturelt samarbejde mellem seks østjyske kommuner om etablering af kulturelle udviklingsprojekter," siger lederen af Syddjurs Musikskole, Christen Frost.

Sjove scener og dekoration

Blandt aktiviteterne vil den Syddjurs Kommunes nye egnsteater, Teaterkompagniet tilbyde undervisning i Stand Up, Poetry Slam og Impro Teater.
Her vil tre skuespillere lære eleverne om improvisationsteknikker, at optræde på en scene og at finde og bruge de sjove indfald fra hverdagen.
"Vi bliver ikke Frank Hvam på en eftermiddag, men kan godt prøve os frem med en morsom tekst, eller improvisere sjove scener for hinanden", siger Thomas Trier fra Teaterkompagniet.
Kunstner og dekoratør Susan Arnild, Gravlev, vil lære de unge om maleteknikker og materialer til brug for billedmaleri og dekoration. De medvirkende vil både komme til at arbejde med små detaljer og store udsmykninger, med tegning, farvelære, maleri, skabelon, udsmykning, forgyldning, imitationsmaleri og meget mere.

Musik og tekst

Sanger, musiker og komponist Vibe Ulbrandt vil sammen med de deltagende børn skrive sange, arrangere dem for de instrumenter der er på holdet og spille dem.
Forfatteren Søren Jessen har skrevet en lang række gode bøger for børn og unge, og han vil være guide med inspiration og gode råd til hvordan man kommer i gang med at skrive, hvor man finder inspiration og hvordan man får fortalt lige det man gerne vil.
"Det handler ikke om at stave rigtigt eller udgive bøger, men om at have lyst til at fortælle," siger bibliotekar Jette Nielsen.
Tilmelding og yderligere oplysninger findes på www.sdms.dk

Publiceret 01 October 2009 09:47