Sanne Salomonsen er på plakaten på fredag i Kluturhuset Pavillonen

Sanne Salomonsen er på plakaten på fredag i Kluturhuset Pavillonen

Sanne Salomonsen er tilbage i sit rette element

Sanne Salomonsen, et ikon i dansk rock- og popmusik, er fuldt restitueret fysisk, og musikalsk er hun på banen igen. På fredag synger hun ud i Kulturhuset Pavillonen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Institutionen Sanne Salomonsen har været en del af den danske rockscene i snart 40 år. Vokalisten imponerede fra start med sin stemmemæssige pragt og volumen, og der gik ikke længe, før hun blev et ikon for mange andre danske sangerinder.
Sanne Salomonsen har forlængst fået tildelt prædikatet "rock mama" - en hædersbetegnelse javist, men også efterhånden en kliché. Stemmen kan ingen tage fra hende, og den har båret hende flot i alle næsten 40 år, men musikalsk har hun svinget fra det unikke til det mere ligegyldige. Når pladeselskabernes markedsføringsafdelinger har haft for stor indflydelse, har det også givet Sanne Salomonsen et spark i retning af kedelig mainstreampop. Midterliniemusik, der nok lyder trimmet på en pladespiller i et fnugfrit stuemiljø, men for de fans som har langt større forventninger til denne stemme med så righoldige registre, der både magter at synge på vulkaner og kæle for det blide udtryk, er det ikke nok.
Sanne Salomonsen er bedst, når hun får lov til at være sig selv uden for mange dikkedarer. Når hun får lov, er det egentlig ligegyldigt om hun synger et nummer fra telefonbogen eller noget andet, men så ved man som lytter, at man er i Salomonsen-land. Det er her, hvor sommeren varer vinter over, fordi Sanne Salomonsens energi og stemme fortæller, at det bliver sådan.
Hvem husker ikke den stedsegrønne sang "Lidt Til Og Meget Mer" fra 70'er filmen "Mig & Charly", hvor Sanne Salomonsen sang duet med selveste CV Jørgensen til Kasper Windings musik. "Jeg har det hele.." - "Okay baby, så la' os dele".

Tester dagsformen

I en alder af 53 år er Sanne Salomonsen tilbage på scenen efter en længere rekonvalescensperiode. De kulørte blade har svælget i hendes sygdomsforløb, der startede i 2006, hvor hun blev lam i den ene arm og i den ene halvdel af ansigtet efter en blodprop i hjernen.
Det er historie nu, og Sanne Salomonsen er fuldt ud restitueret, når hun tester dagsformen i Kulturhuset Pavillonen 16. oktober.
"Vi er stolte over at kunne præsentere Danmarks rock mama nr. 1 der er tilbage på live scenen. - det er et vaskeægte scoop, at hun kigger forbi Pavillonen for at pudse formen lidt af og prøve at spille live igen," siger kulturhusleder Jesper Jul.
Ifølge Jul vil hun gerne prøve formen af i intime rammer og har derfor udvalgt Pavillonen som et af de meget få steder hun optræder i efteråret.
"Vi har også kun et begrænset antal pladser denne aften da salen er tilpasset Sannes ønsker, som bliver solgt efter først til mølle princippet," siger Jesper Jul.

Publiceret 10 October 2009 11:47