FI-udvalgsformand Jørgen Brøgger (V) (stående) finder det tvingende nødvendigt, at en det ny byråd på marts-mødet beslutter, at Syddjurs skal have et samlet specialcenter placeret i een fysisk enhed.

FI-udvalgsformand Jørgen Brøgger (V) (stående) finder det tvingende nødvendigt, at en det ny byråd på marts-mødet beslutter, at Syddjurs skal have et samlet specialcenter placeret i een fysisk enhed.

Temamøde om specialcenter i Syddjurs i februar

Udvalgsformand Jørgen Brøgger forventer, at byrådspolitikerne er parate til at træffe en beslutning om et samlet specialcenter på byrådsmødet i marts

Af
Af Lars Norman Thomsen

Byrådets planlagte temadag om et kommende specialcenter i Syddjurs bliver afholdt forud for byrådsmødet torsdag 25. februar. Den endelige dagsorden er endnu ikke lavet færdig, men formanden for Udvalget for familie og institutioner (FI), Jørgen Brøgger (V), forsikrer, at temadagen denne gang bliver til noget. Den var oprindelig planlagt til at foregå i det gamle byråd, men her måtte man skride til aflysning, fordi afbudslisten viste sig at være alenlang.

Under valgkampen var det svært at tvinge kandidaterne til at forholde sig til det brændvarme tema, måske fordi det var netop brændvarmt. På det sidste byrådsmøde med den gamle flok af politikere i december 2009 afviste et flertal at være med til at træffe en beslutning. "Grundlaget er for spinkelt, vi skal have et temamøde først," lød det fra flertallet.

Det haster

Jørgen Brøgger, der har overtaget formandsposten i FI-udvalget efter partifællen Richard Volander, var på hold med mindretallet ved byrådsmødet i december 2009. Brøggers holdning er klar: "Det kan ikke gå hurtigt nok med at få truffet en beslutning om et samlet specialcenter i fysisk forstand, hvor vi i første omgang samler eleverne fra de to nuværende heldagsskoler i Pindstrup og Ebeltoft."

Udvalgsformanden tilføjer, at man i FI-udvalget arbejder efter, at der kommer et specialcenter.

"Jeg er sikker på, at vi kan lave en løsning, som bliver til glæde for både børn og medarbejdere, når vi samler tingene. Der er heller ikke noget at rafle om, når vi ser på kommunens økonomi. Vi skal simpelthen tænke i løsninger, der gør, at vi fremover kan holde flere børn hjemme i kommunen."

Brøgger nævner i den forbindelse også, at de kommunale skoler skal tænkes med i en løsning.

"De skal måske til at bære 20 procent af udgiften på specialområdet i fremtiden."

Publiceret 20 January 2010 12:00