Jørn Schmidt, formand for Kolind Handelsstandsforening, svarer i dette indlæg Henrik Eriksen.

Jørn Schmidt, formand for Kolind Handelsstandsforening, svarer i dette indlæg Henrik Eriksen.

Debat Syddjurs:

Kolind er stadig byen man kører til for at handle.

Svar til Henrik Eriksen, Nyvangsvej 3, Kolind:

Af Jørn Schmidt Formand for Kolind Handelsstandsforening:

"Kære Henrik
Tak for dit indlæg. Jeg vil gerne svare på dine spørgsmål.

Du stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt handelsstandsforeningen ønsker mere handel.
Det svar giver sig selv. Vi ønsker så meget handel, som muligt. Jeg kan også konstatere en fantastisk opbakning fra lokalsamfundet, senest ved en rigtig god julehandel, med fremgang i de fleste butikker. Såfremt den lokalopbakning ikke var tilstede, ville det ikke være muligt, at opretholde så mange butikker, med under 1800 borgere i byen. Så Kolind er stadig byen man kører til for at handle.

Vore åbningstider på lørdage er 9-13, som langt de fleste butikker også benytter sig af. I bestyrelsen så vi dog også helst , at alle benyttede de samme åbningstider, men det er de forretningsdrivende som selv afgør deres åbningstider (som i alle andre byer). Men når du skriver, at vores åbningstider på lørdage er fra kl 10-13, har du simpelthen ikke gjort din research godt nok.

Med hensyn til din bekymring om, at Kafe Kolind skulle udelukke andre for at starte restaurant/cafe, kan jeg tilføje at Kafe Kolind arbejder ud fra de formål ,som kafeen er tiltænkt, uanset om den ligger på den nuværende adresse eller på Drasbeksgrunden.
Handelstandsforeningen kunne ikke drømme om at lukke af for nye tiltag, men da efterspørgslen på lejemålet på Drabeksgrunden ikke har været overvældende, og Kafe Kolind har behov for mere plads, bakker handelsstandsforeningen naturligvis op om Kafe Kolind´s ønske. For som du selv skriver " Det er da godt , at vi har det tilbud"

Du skriver, at vi skal se at få gang i byfornyelsen. Jeg kan give dig det svar, at vi det har arbejdet intenst med byfornyelsesplanerne siden sommeren 2009. Tingene gøres ikke over natten, men er en lang proces, i tæt dialog med Syddjurs Kommune. I øvrigt var der 4 åbne dialogmøder i efteråret, hvor du som borger kunne deltage og få indsigt i og indflydelse på byfornyelsesprocessen.

Du skriver,at vi skal se at få det det gamle "Starbow" eksproprieret.- Vi er ofte i dialog med kommunen, med ønske om en nedrivning af ejendommen .Jeg må gøre dig opmærksom på, at ekspropriation foretages af kommunen, ikke af en handelsstandsforening."

Publiceret 20 January 2010 11:37