Jan Petersens fortid som højtplaceret MF'er og brede politiske netværk kommer ham tilgode, når han i dag med stor sandsynlighed overtager næstformandsposten i KKR Midtdjylland efter partifællen, Aarhus borgmester Nicolai Wammen.

Jan Petersens fortid som højtplaceret MF'er og brede politiske netværk kommer ham tilgode, når han i dag med stor sandsynlighed overtager næstformandsposten i KKR Midtdjylland efter partifællen, Aarhus borgmester Nicolai Wammen.

Norddjurs borgmester Jan Petersen bliver næstformand i KKR

Lokalavisen erfarer, at den ny Norddjurs borgmester Jan Petersen afløser partifællen Nicolai Wammen som næstformand i det prestigefyldte Kommunekontaktråd (KKR) Midtdjylland. KKR har konstituerende møde i dag torsdag.

Af
Af Lars Norman Thomsen

Når KKR Midtjylland i dag torsdag 21. januar mødes på Scandic i Silkeborg første gang efter kommunalvalget i november 2009 for at konstituere sig for perioden 2010 - 2014 erfarer Lokalavisen, at borgmester Jan Petersen i Norddjurs er udset til at skulle besætte næstformandsposten i det prestigefyldte Kommunekontaktråd. Han afløser partifællen Nicolai Wammen.
På det konstituerende møde skal der bl.a. vælges formand og næstformand for KKR Midtjylland og udpeges repræsentanter for kommunerne til forskellige regionale fora for valgperioden 2010-2014. Endelig er der også en første introduktion til KKR's kerneopgaver og de væsentligste politiske udfordringer i den kommende valgperiode.
Lokalavisen erfarer også, at den detroniserede borgmester i Favrskov, Anders G. Christensen (V), beholder formandsposten.

Fem Kommunekontaktråd

I forbindelse med kommunalreformens gennemførelse blev der lavet fem Kommunekontaktråd (KKR) i hver af de fem regioner. KKR Midtjylland består af alle borgmestre fra kommunerne i regionen og et antal kommunalbestyrelsesmedlemmer, der er valgt således, at sammensætningen af KKR Midtjylland samlet set afspejler stemmefordelingen ved kommunevalget den 17. november 2009 i de 19 midtjyske kommuner. I valgperioden 2010-2014 er der i alt 34 medlemmer i KKR Midtjylland. Borgmester Kirstine Bille (SF) repræsenterer Syddjurs sammen med viceborgmester Claus Wistoft, der er udpeget af Venstre. 2. viceborgmester Ninna Thomsen (S) er stedfortræder for Kirstine Bille.
I Norddjurs får Jan Petersen følgeskab af viceborgmester Torben Jensen, der er udpeget af Lokalisterne.

Publiceret 21 January 2010 10:19