Debat Norddjurs:

Politikernes ansvar at sikre socialrådgiverne og andre medarbejdere

Af Bent Andersen Havnevej 53 Grenaa Medlem af Dansk Folkeparti:

"Offentlig ansattes sikkerhed i kommunerne bør tages meget alvorligt, det viser den meget tragiske hændelse fra Holstebro hvor en socialrådgiver på en helt unødvendig måde blev knivdræbt foran hendes arbejdsplads af en somalier der følte sig uretfærdig behandlet.
Arbejdet som socialrådgiver kan og er ofte være meget belastende for den enkelte medarbejder, og medarbejderen udfører trods alt kun det arbejde der af politikerne er blevet vedkommende pålagt.
Derfor er det også politikernes ansvar at sikre socialrådgiverne og andre medarbejdere på landet rådhuse på bedste måde.
I min tid som kommunalpolitiker stillede jeg forslag om bedre sikring af medarbejderne, dette efter et syreoverfald på en socialrådgiver her i kommunen, men intet er sket, absolut intet.
I takt med den stigende indvandring og import af fremmede kulturer, hvor folk ikke tager et nej for et nej men i stedet griber til voldelige handlinger med våben, bliver vi nødt til at se realiteterne i øjnene og gribe til andre metoder end de nuværende godtroende. Til eksempel kan man ansætte flere rådhusbetjente, man kan lave en indskrivningsskranke, og man kan mandsopdække alle mistænkelige personer, der har vold i deres gener.
Ja selvfølgelig koster det penge, og selvfølgelig koster det rigtig mange penge, men rådhuspersonalet skal i hvert fald ikke have angst i krop og sjæl, når de møder på deres arbejdsplads for at udføre det arbejde politikerne har pålagt dem.
Jeg vil henvende mig til Dansk Folkepartis to medlemmer i Norddjurs Kommunalbestyrelse og bede dem om, at følge op på denne sag."

Publiceret 29 January 2010 12:14