En Secher rutebil fra 1932 på ruten Kolind-Løgten-Århus,

En Secher rutebil fra 1932 på ruten Kolind-Løgten-Århus,

Bus-nørder vil skrive historien om Sechers Rutebiler

”Projekt Sechers Rutebiler” holder sammenkomst for tidligere ansatte og andre interesserede i Rostved Forsamlingshus.

Af
Af Martin Schultz

En ganske særlig sammenkomst finder sted i Rostved Forsamlingshus søndag 21. marts kl. 13.30.
Her skal tidligere ansatte i Sechers Rutebiler og andre businteresserede mødes over en kop kaffe og udveksle minder og historier om dengang de røde busser med sort staffering kørte Djursland tyndt.
"Vi har allerede samlet meget materiale, men der er stadig mange huller som skal fyldes ud. Vi er interesseret i gamle billeder, skriftligt materiale, køreplaner eller billetter, uniformsdele, filmoptagelser eller andet," siger Finn Jensen fra "Projekt Sechers Rutebiler"-gruppen.
Folk opfordres til at medbringe historisk materiale til sammenkomsten, og der vil være udstyr til kopiering og scanning i Rostved Forsamlingshus.
Har man ikke mulighed for at komme til Rostved, men har materiale liggende, kan det i stedet blive sendt til Erling Secher, Rostvedvej 7, 8410 Rønde.

Hjemmeside og bog

Selvom Sechers Rutebiler ikke længere eksisterer og det er 15 år siden selskabet forsvandt fra vejene på Djursland, så eksisterer navnet den dag i dag.
"Vi har oprettet en hjemmeside, www.sechersrutebiler.dk . Og planen er at udgive en bog med samme navn," siger Finn Jensen.
Ved sammenkomsten bliver der også mulighed for at se et billedshow med de fleste af rutebilerne, helt tilbage fra 1932 og frem til 1995.

Holdt til i Rostved

På dagen for sammenkomsten, 21. marts, er det præcis 78 år siden, at Søren Secher Sørensen kørte første tur på den nyoprettede rutebilrute fra Korup over Thorsager og Løgten til Århus.
Men allerede året efter i 1933 blev den lagt om til Kolind, hvor man gerne havde set Secher slå sig ned. Men på det tidspunkt havde han allerede slået sig ned i Rostved, som sidenhen var hovedkvarteret. Historien afsluttede i 1995, hvor Sechers Rutebiler indgik i Dania Bustrafik.
Men undervejs skete der ufattelig meget, og kørslen omfattede alt fra lokale skolebusruter, regionalruter og turistkørsel til en international rute mellem Warszawa og Moskva.
Erling Secher stod også i en årrække i spidsen for de danske rutebilejere og satte sit præg på udviklingen indenfor dette erhverv.

En mere moderne udgave af Sechers Rutebiler fra 1978.

En mere moderne udgave af Sechers Rutebiler fra 1978.

Publiceret 16 March 2010 10:42