Partnerskabsaftalen mellem Syddjurs Kommune og DGI Østjylland har som mål, at få 25 procent flere til at dyrke idræt i forening i kommunen. Arkivfoto.

Partnerskabsaftalen mellem Syddjurs Kommune og DGI Østjylland har som mål, at få 25 procent flere til at dyrke idræt i forening i kommunen. Arkivfoto.

Syddjurs Kommune fornyer partnerskabsaftale med DGI Østjylland

DGI Østjylland og Syddjurs Kommune vil fortsat hjælpes ad med at skabe gode idræts-rammer for borgerne i Syddjurs.

Af
Af Kian Røn

Der har gennem en årrække været et tæt samarbejde mellem Syddjurs Kommunes fagområde for Plan, Udvikling og Kultur og DGI Østjylland. Et samarbejde, der i november 2008 udmøntede sig i et egentligt partnerskab. Det partnerskab bliver nu forlænget.

Glæde over ny aftale

Den nye aftale med nye mål skaber glæde i DGI Østjylland.
"Vi er glade for at Syddjurs Kommune nu fornyer og tilmed udvider partnerskabsaftalen med DGI Østjylland på den måde, at der opsættes nye og ambitiøse mål, blandt andet at få 25 procent flere til at dyrke idræt i forening i kommunen", siger formand Hans Jørgen Hvidtved.
"At få flere med i forening er netop DGI Østjyllands erklærede mål, og sammen med Syddjurs Kommune går DGI Østjylland nu efter samlet 25 procent flere aktive i kommunens foreningsliv i tidsrummet opregnet fra 2008 til udgangen af 2012. Og de otte procent er jo allerede opnået i 2009," siger Hans Jørgen Hvitved i en pressemeddelelse.

Flere events

I løbet af de 2010 og 2011 vil der være flere events. Der arbejdes blandt andet på motionsløb, mountainbikeløb og Rollespil. Desuden vil der være fokus på udvikling af aktiviteter i Nationalparken Mols Bjerg.
Som det helt store skal Syddjurs i 2011 være vært for DGIs landsdansestævne, som har flere tusinde deltagere. Stævnet vil blive afholdt i Ebeltoft.

Partnerskabet mellem Syddjurs og DGI Østjylland er løbende blevet udbygget med det primære sigte at sikre gunstige vilkår for kommunens idrætsforeninger og borgernes fysiske udfoldelser generelt. Samarbejdet har taget afsæt i at skabe optimale forhold for de traditionelle idrætsforeningsaktiviteter som gymnastik, fodbold, håndbold, badminton etc. Dette fokus fastholdes samtidig med, at mulighederne for andre aktiviteter skal udbygges væsentligt fremover.

Publiceret 30 June 2010 16:00