Carsten Bryrup skoser både sine egne partifæller i Venstre og resten af Syddjurs Byråd for manglende interesse for byen Nimtofte.

Carsten Bryrup skoser både sine egne partifæller i Venstre og resten af Syddjurs Byråd for manglende interesse for byen Nimtofte.

Venstremand forstår ikke Venstres byrådsgruppe i Syddjurs

Carsten Bryrup, medlem af bestyrelsen i Midtdjurs Venstrevælgerforening og i mange år aktiv på flere fronter i Nimtofte, savner en klar erkendelse fra partifællerne i byrådet af, at Syddjurs Kommune har flere uløste problemer i byen.

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vi er vant til at skulle klare os selv i Nimtofte, og derfor rykker vi sammen, når tingene ikke lige går vores vej, men jeg savner en klar forståelse hos Syddjurs Kommune af, at kommunen ikke bare kan fralægge sig ansvaret i tifældet Nimtofte," siger Carsten Bryrup, formand for Nimtofte Håndværker-, Handels- og Borgerforening og ligeledes med i bestyrelsen for Midtdjurs Friskole og aktiv i bestyrelsen i Midtdjurs Venstrevælgerforening.

Bryrup henviser til, at byens dagplejere ikke længere har et sted at mødes, og det samme gælder pensionisterne. De kunne tidligere samles på Møllen, men den mulighed har ikke eksisteret længe.

"Det er da et par konkrete udfordringer for kommunen," siger Carsten Bryrup.

Friskolen i et vadested

Det tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i den gamle Midtdjurs Kommune er også grumme irriteret over, at Midtdjurs Friskole fortsat ikke kan få at vide om kommunen vil sælge de kommunale skolebygninger eller om de skal bruges til andre formål - læs: Familiecenter.
Det gør det svært for Friskolens bestyrelse at planlægge mere end det første skoleår, hvor skolen har fået lovning på at kunne leje Bauneskolens tidligere lokaler.

"Politikerne har sagt, de vil gøre alt for at hjælpe friskolerne godt i gang, men i Midtdjurs Friskoles tilfælde har jeg svært ved at få øje på, at der også bliver handlet i forhold til de smukke erklæringer," siger Carsten Bryrup.

"Jeg har forståelse for, at embedsværket har fået til opgave at komme med forslag til en placering af Familiecentret, men til gengæld forstår jeg simpelthen ikke, at Venstres gruppe tilsyneladende allerede har lagt sig fast på, at det skal placeres i skolebygningerne i Nimtofte. Til efteråret skal byrådet snakke om hele ældreområdet og for eksempel, hvilke plejeafsnit, der skal nedlægges. Jeg finder det komplet uforståeligt, at en placering af Familiecentret ikke bliver taget med i den diskussion, så der kommer mere helhed over en beslutning end blot en eller anden panisk løsning som koster kassen og viser sig ikke at være brugbar, når det kommer til stykket."

Køb hotellet

Carsten Bryrup hører til dem, der korser sig over, at byrådet måske vil placere Familiecentret i Nimtofte.

"Det er svært at komme til og fra Nimtofte med offentlige transportmidler, og vi har ingen ungdomsaktiviteter bortset fra springymnastik i IF Midtdjurs-regi og spejderne i Sivested, men hvis man vil placere Familiecentret i Nimtofte så køb da Hotellet, det er til salg for to mio. kroner, og sælg skolen til Midtdjurs Friskole. Det vil ikke være en tosset forretning," lyder det fra Bryrup, der ikke kan undertrykke et grin.

"Alvorlig talt, så sidder vi lidt i saksen i Friskolens bestyrelse, når vi ikke kan få et klart svar fra kommunen om skolebygningernes fremtid. Det betyder, at vi er nødt til at belave os på, at vi fra skoleåret 2011/2012 kan blive tvunget til at skulle leje pavilloner for at kunne huse børn og personale, hvis kommunen en gang i sensommeren beslutter sig for, at vi ikke kan købe skolebygningerne."

- Køb en arkitekt

Friskolebestyrelsen har bedt Syddjurs Kommune om at få lavet en lokalplan for et område på Ramtenvej i tilfælde af, at Midtdjurs Friskole skal bygge en ny skole.

"Kommunen har anbefalet os selv at finde en arkitekt til at lave lokalplanen for at fremskynde processen, men det er ærgerlige penge at skulle bekoste, hvis det viser sig siden hen, at det ikke bliver aktuelt at bygge nyt," siger Carsten Bryrup, der ikke har meget tilovers for det politiske flertal, der var med til at placere Syddjurs Specialcenter i Pindstrup og dermed sikre Feldballe Friskole mulighed for at købe Feldballe Skole for minimum syv mio. kroner.

"Det kan godt være, at vi ikke råber så højt, som de gør i Feldballe, og vi er heller ikke indstillet på at betale syv mio. kroner for Bauneskolen, fordi vi finder, at markedsprisen er væsentligt lavere, men derfor har det flertal, der sikrede Feldballe Friskoles fremtidige muligheder da et gevaldigt forklaringsproblem, hvis de pågældende politikere ikke er stemt for at gøre det samme i Nimtofte. Hvor er forskellen," spørger Carsten Bryrup.

"Det er bare en af de mange ting, som kan undre. Nu appellerer vi bare til, at politikerne træffer en klokkeklar beslutning om skolebygningernes fremtid, så vi kan komme videre, for vi skal nok klare os selv."

Friskolen

- Midtdjurs Friskole starter ud til august med 58 elever. - Skolen har fået lovning på et stykke jord på Ramtenvej, hvis der bliver tale om at bygge en ny skole. - Ifølge Carsten Bryrup er Friskolens bestyrelse indstillet på en mellemløsning, hvis det er muligt, hvor både Familiecentret og Midtdjurs Friskole kan få plads side om side i de eksisterende skolebygninger.

Publiceret 30 June 2010 16:18