Spejderne fra Sivested DM-vindere for anden gang

Spejderpatruljen Nørd fra Sivested genvinder guldet ved DM i Spejder 2010.

Af
Af Martin Schultz

Spejderne fra Sivested kan lidt mere end mange andre spejdere. I alle fald markerede
tropspatruljen Nørd fra Spejderne i Sivested sig igen rigtig flot sidste weekend, da de fik en flot førsteplads i Danmarksmesterskabet i Spejder.
Under konkurrencen har Nørd både været igennem et byløb i Fredericias historiske bymidte og konkurreret på Houens Odde Spejdercenter ved Kolding. Her blev de testet i en række kategorier som orientering, førstehjælp, pionering, madlavning, sejlads, teknik, "klar dig selv" samt mange andre krævende aktiviteter.

To patruljer i finalen

Gruppeleder Jakob Kahr kan med rette være stolt af "sine" spejdere.
"Det er fantastisk at vores gruppe igen har markeret sig blandt Danmarks bedste spejdere. Det er jeg sikker på har været en helt speciel oplevelse for vores spejdere," siger Jakob Kahr.
Sivested Gruppe havde to patruljer med i finalen til DM i Spejder. Også seniorpatruljen Storm havde vundet kvalifikationsturneringen for Djursland Distrikt.
"At have to patruljer blandt de allerbedste i Danmark er rigtigt flot," mener Jakob Kahr.
Storm fik en placering som den 10. bedste seniorpatrulje i Danmark.

Spejdere på moderne vis

Spejderne i Sivested holder møde hver tirsdag i Sivested.
"Så hvis nogen vil være spejder sammen med Danmarksmestrene, er man meget velkommen til at være med," siger Gwen Fox og Asger Jensen fra Nørd, der begge hjælper til som ledere i Sivested efter DM.
Gamle spejdere vil måske kende konkurrencen som "Landspatruljekonkurrencen". DM i Spejder har været afholdt godt hvert andet år siden 1927, men arrangørerne bag garanterer, at det ikke blot er et levn fra gamle dage.
"DM i Spejder er en måde at vise det klassiske spejderarbejde på en moderne måde. Vi skal være tidssvarende, men ikke smide arvesølvet overbord. Vi arbejder stadig på at lære børn og unge at tage ansvar, men metoderne og fokus har ændret sig siden 1927," fortæller Kim Georg Lind Pedersen fra DM i Spejder projektgruppen.

Publiceret 01 September 2010 11:08