Juniorklubben laver vægmaleri i Ugelbølle Friskole.

Juniorklubben laver vægmaleri i Ugelbølle Friskole.

Støtteforening skal bakke op om Ugelbølle Friskole

Efter at Ugelbølle Friskole er blevet en realitet er der brug for en støtteforening

Af
Af Martin Schultz

Der har tidligere været en Støtteforening for Ugelbølle Friskole. Men det var dengang der skulle tages initiativ til en skole og da var der bestemt brug for al tænkelig støtte.
Men nu er skolen en realitet og den tidligere støtteforeningsbestyrelse er blevet bestyrelse for den rigtige Ugelbølle Friskole.
Derfor tages der nu initiativ til en egentlig støtteforening, som kan være behjælpelig med mange af de udenomsaktiviteter, som hører med til friskolens hverdag.
”Der kan arrangeres fester, Ugelbølleløbet, bage og koge, eller lave andre aktiviteter, som kan give penge i friskolens kasse,” siger en af Ugelbølle Friskoles bestyrelsesmedlemmer, Christina Busk, om en kommende støtteforenings opgaver.

Brug for frivillige

Støtteforeningen til Ugelbølle Friskole startes op tirsdag 16. november kl. 19.30 ved en stiftende generalforsamling på friskolen.
”Vi håber at der blandt borgere, som ikke har børn på skolen, også er lyst til at hjælpe med det frivillige arbejde, som det er at starte og drive støtteforeningen,” siger Christina  Busk.
På generalforsamlingen skal der godkendes vedtægter og opstilles og vælges en bestyrelse for støtteforeningen.
En typisk støtteforeningsaktivitet går snart i gang, når der sælges julekalendere i byen. I år er hver dag op mod jul lodtrækning om flotte præmier.

Juniorklubben ferniserer

Ugelbølle Friskole har frem til udgangen af 2011 en lejeaftale med Syddjurs Kommune om brugen af de eksisterende skolebygninger.
De kan godt trænge til lidt udsmykning og først i oktober var der fernisering i Juniorklubben på skolens første sal. Efter en god og lang proces fra august og frem til en time før afsløringen blev et stort vægmaleri færdig.
”Vi fik hjælp af den lokale kunstner Miro, som inspirerede, støttede og opmuntrede børnene fra start til slut. Vi startede ud med at finde motiver blandt andet fra internettet, bøger, egen fantasi og ting hjemmefra. Derefter blev motiverne tegnet over på fem store lærreder og senere farvelagt,” fortæller Karen Laier, Ugelbølle Friskole.

Bestyrelsen for Ugelbølle Friskole

Bodil Bach, formand Lars Lund Christina Busk Roy Hjelmeborn Joan Sindberg Kim H. Nikolajsen Tina Rørholm Anders Bech Nielsen

Publiceret 28 October 2010 21:01