John Maarslet (tv.) var kørelærer for Fritz Jensen (th.), da han for lang tid siden tog sit motorcykelkørekort.

John Maarslet (tv.) var kørelærer for Fritz Jensen (th.), da han for lang tid siden tog sit motorcykelkørekort.

Chaufførskifte i skolevognen

Det bliver Fritz Jensen fra Allingåbro, der skal føre Fausing Trafikskole sikkert ind i fremtiden, når kørelærer John Maarslet går på efterløn

Af
Af Nicole Wolter

Fausing Trafikskole kører videre, men der er en ny ejer bag rettet.
John Maarslet, der har lært mange af de lokale at færdes på vejene, har nemlig valgt at gå på efterløn.
Det er således 39-årige Fritz Jensen fra Allingåbro, der pr. årsskiftet satte sig bag rattet for at styre Fausing Trafikskole sikkert ind i fremtiden, og det glæder han sig til.
"Det er flere år siden, at jeg første gang tænkte på, at jeg gerne ville være kørelærer. Min datter har netop taget kørekort hos John, og så var jeg så fræk, at jeg spurgte John, hvornår han skulle stoppe", fortæller Fritz Jensen.

Så gik det pludselig stærkt

På det tidspunkt var Fritz Jensen selv i gang med en brandmandsuddannelse i Randers. Da John Maarslet viste sig positiv over for tanken om at stoppe, fik Fritz Jensen pludselig meget travlt.
"Jeg blev færdig med brandmandsuddannelsen 23. april, og jeg begyndte på et nyt hold med kørelærere på VHV Køreskole i Aalborg 27. april", konstaterer han.
Den nye kørelærer bor sammen med sin Marianne i et hus i Allingåbro, som de selv har bygget helt fra grunden. De har en stor pige og to drenge.

Benzin i blodet

John Maarslet, der nu kan se frem til mere tid til sig selv og sin familie, bor i Grenaa og har ledet Fausing Trafikskole gennem otte år. Han er ikke bange for at komme til at kede sig i sin kommende efterlønstilværelse. Som kørelærer har han benzin i blodet, og det vil også fremover præge hans tilværelse.
"Jeg har tre porscher hjemme i garagen", siger han og smiler stort, før han fortsætter:
"Min søn Nikolaj, der er 33 år, og jeg går og hygger os med dem. Vi bygger motorer, og så kører vi motorsport i den ene af dem", siger John Maarslet, der godt ved, hvad det er, han kommer til at savne.
"Jeg vil selvfølgelig savne den daglige kontakt med mine kolleger og eleverne", siger han og ser på Fritz Jensen.
Det er nemlig netop det, Fritz Jensen ser frem til.
"Jeg kan lide at køre bil og at snakke med eleverne. Jeg kan godt lide at snakke med de unge. Og så glæder jeg mig til at få et godt samarbejde med de andre på køreskolen", siger han.

Publiceret 10 January 2011 11:01