Regionen vil spare akutlægebilen på Djursland

Sparekataloget fra Region Midtjylland går hårdt ud over den præhospitale indsats på Djursland

Af
Af Martin Schultz

Borgerne på Djursland kommer formentlig til at vinke farvel til den akutlægebil, som for tiden står i Grenaa, men hvis placering har været udsat for megen diskussion for eller imod Kolind eller Grenaa.
I kataloget over spareforslag foreslår embedsmændene nemlig at nedlægge akutlægebilen på Djursland.
Til gengæld skal der i regionen indsættes i alt 16 paramedicinerbemandede ambulancer i blandt andet de områder, hvor der i dag kører akutbiler.
Også Mols og Helgenæs' lille plusordning med en udrykningslægeordning skal nedlægges, hvis regionspolitikerne følger embedsmændenes spareforslag.

Hårdt tilkæmpet tryghed forsvinder

Beboerne på Mols og Helgenæs har gennem flere år kæmpet hårdt for at sikre sig et præshospitalt beredskab, der som udkantsområder sikrer dem en tryghed på linje med andre områder.
Den lægebemandede akutlægebil stod først i Kolind og havde derfor en acceptabel responstid ved udrykninger til Mols og Helgenæs.
I forbindelse med ændringer på Grenaa Sygehus rykkede akutlægebilen til Grenaa, og trods løfter fra politisk hold kom akutlægebilen aldrig tilbage til Kolind.
Nu risikerer den helt at forsvinde i regionens massive besparelser på 500 mill.kr.
Den lægeudrykningsordning på Mols og Helgenæs, som står og falder med praktiserende læge Niels Bie i Torup, foreslås også nedlagt i sparekataloget.

Publiceret 10 January 2011 13:28