Annesofie fra Tåstrup fik hilsen med til Mary

Takket være Lions Club Rønde kom Annesofie fra Tåstrup fem uger på udveksling til Australien

Af
Af Jazmin S. Nielsen. Praktikant på Adresseavisen

Annesofie Bach Rasmussen er en helt normal pige fra Tåstrup, som går på Rønde Gymnasium. Forskellen på hende og de andre piger er at hun takket være Lions Club Rønde har været afsted som udvekslingsstudent til Australien. Det hele startede med at hun på Tjele Efterskole havde en lærer, der selv havde været af sted og opfordrede eleverne til at ansøge.

Boede i Marys hjemby

Nogle måneder senere sad hun så i et fly på vej til Australien. Hun skulle sammen med 11 andre dansker til Bangkok, og derefter ville de så blive spredt ud til forskellige lande. Da hun ankom til Sidney, kom hendes værtsfamilie, som hun skulle bo hos de næste tre uger i North Ringwood, som kronprinsesse Marys har boet i. Det ligger en kvarter fra Melbourne, hvis man tager metroen.

To prinsesser fra Skandinavien

Annesofie og en anden udvelkslingsstudent fra Norge boede i tre uger hos en ældre dame, som også var medlem af Lions. I North Ringwood kom hun meget tæt på de folk hun boede sammen med, men også med andre familier fra egnen. Begge piger blev taget vel imod som var de en af deres egne. Den eneste forskel var at de var blonde, så  de fik lige lovlig med opmærksomhed fra de lokale, som i øvrigt også kaldte dem ”the princess of Denmark and the princess of Norway.”
Alle kendte Mary og Annesofie fik en masse hilsner til hende med derfra! 

Dykke med Nemo

Efter at Annesofie havde været hos sin værtsfamilie i tre uger, skulle hun videre til Camp Kanga med en masse andre udvekslingsstudenter. Der var unge fra hele verden og de snakkede alle engelsk sammen.
Det har blandt andet gjort, at Annesofie er blevet utrolig god til at snakke engelsk.
Men ikke nok med at Annesofie er blevet bedre til engelsk. Hun har også fået venskaber over hele verden og har på den måde nemmere ved at rejse i fremtiden.
På campen skulle de alle ned og dykke i Great Barrier Reef, hvor de så en masse forskellige tropiske fisk eller som Annesofie beskriver dem, Nemo'er.

Sightseeing i Sidney

Efter at have været på campen i en uge skulle Annesofie videre til Sidney med alle de unge skandinaviske udvekslingsstudenter.
Der var de ude at shoppe, og der brugte hun blandt andet nogle af de lommepenge, som Lions havde givet hende. De var ude at sejle og så fik de også Bondi Beach at se, men det var dog for koldt til at bade, da det jo var vinter I Australien. Temperaturen var 15 grader om dagen i Sidney. De fik også set Sidney Opera House, selvom det kun var ude fra. 

En forkærlighed for Australien

Efter Annesofie er kommet hjem, har hun forståeligt nok haft en forkærlighed for Australien. Så når hun til næste år er færdig med gymnasiet, har hun allerede planlagt at hun skal på Ålborg Universitet. Der skal hun studere engelsk og have et halvt år i udlandet, som så bliver Australien.
For kontakten den har hun holdt med alle fra rejsen. I julen sidste år blev det da også til en del julekort og med de andre jævnaldrende holder hun kontakten via Facebook.
Annesofie har været rigtig glad for rejsen og det har været en oplevelse for livet! Hun opfordrer også kraftigt unge til at ansøge, for det er virkelig en fantastisk gave og oplevelse man får ved at rejse med Lions.

På udveksling med Lions Lions Club Rønde betalte rejsen Lions gav også lommepenge med til rejsen Annesofie var i USA med gymnasiet nogle måneder efter hun havde været i Australien. I 2009 rejste hun i Afrika med Børnefonden.

Publiceret 30 January 2011 14:00