Ninna Thomsens overgang til Borgerlisten kom ikke til at vente længe på sig.

Ninna Thomsens overgang til Borgerlisten kom ikke til at vente længe på sig.

Ninna Thomsens tænkepause blev kort

Den tidligere socialdemokratiske borgmesterkandidat havde bebudet en længere afklarende fase i forhold til sin politiske fremtid, men den blev kortere end planlagt. Fremover er hun at finde på Borgerlisten

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ninna Thomsen blev strittet ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe i december, fordi gruppens øvrige syv fandt, at der er ikke længere var basis for at have hende med under rosens navn.
Efter dette intermezzo blev Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved valget i 2009 løsgænger, og hun udtalte, at hun ville tænke meget over sin lokalpolitiske fremtid.
Tænkepausen er forbi. Ikke overraskende bliver det Borgerlisten, der nu får glæde af den erfarne politiker, der har 19 år på bagen som byrådspolitiker.

Ikke alene

På næste byrådsmøde sidder Ninna Thomsen ved siden af tidligere Ebeltoft borgmester Jørgen Brøgger, der i denne periode ene mand har repræsenteret Borgerlistens synspunkter.
Jørgen Brøgger og Ninna Thomsen kender hinanden på travet fra deres mange fælles år i først Ebeltoft Byråd og siden Syddjurs Byråd.
Da Adresseavisen umiddelbart efter Ninna Thomsens fald fra tinderne i Socialdemokratiet, spurgte Jørgen Brøgger, om han kunne se hende finde en ny politisk platform på Borgerlisten, var svaret et ubetinget og rungende "ja".
"Jeg ved, at Ninna Thomsen har haft andre muligheder, og jeg er glad for – og finder det også naturligt – at hun har valgt Borgerlisten. Borgerlistens politik med fokus på de lokale forhold og borgernes vilkår sammenholdt med sund og stram økonomisk styring falder efter min opfattelse godt i tråd med Ninna Thomsens personlige, medmenneskelige grundholdning. Hendes tilsagn om, at hun helt og holdent kan gå ind for Borgerlistens politik glæder mig og er hele grundlaget for, at optagelsen af hende i gruppen kan finde sted," lyder det fra Brøgger i en pressemeddelelse fra Borgerlisten, der i samfulde 40 år har været en væsentlig lokalpolitisk spiller - især i Ebeltoft.

Klar til genopstilling

Ninna Thomsen er og bliver socialdemokrat med stort S. Det fik en politisk modstander til i et stille øjeblik til en gang at udtale, at "Ninna Thomsen har fået social indignation på hjernen."
"Jeg blev politiker, fordi jeg gerne ville bidrage aktivt til at forbedre forholdene for de mennesker, der har det svært. Dette har ikke ændret sig. I en krisesituation, hvor kampen om de økonomiske midler er stor, er det ekstra vigtigt, at nogen taler de svagestes sag. De udsatte børn og unge, misbrugerne, de fysisk og psykisk syge og de svage ældre," lyder fra Ninna Thomsen i den udsendte pressemeddelelse, hvor hun også gør en dyd ud af at forklare, at for hende er menneskesyn og værdier vigtigere end ideologi. "Borgerlistens menneskesyn og værdier er jeg enig i."
Hendes indtog på Borgerlisten gør, at der nu er fundet en vægtig afløser for Jørgen Brøgger som spidskandidat, og med en tyngde, der sagtens kan få de øvrige partier til at sove mindre godt om natten.

Udelukker Liste H

Ninna Thomsen er som bekendt ikke den eneste løsgænger i Syddjurs. Ved nytårsskiftet hoppede også Per Zeidler og Flemming Hansen af fra Venstre. De er også på jagt efter en ny politisk platform, men Ninna Thomsens overgang til Borgerlisten udelukker, at de to skal finde deres base her.
Det siger de af gode grunde ikke selv, men det er bare almen politisk logik. Sådan er det bare.
De må videre til andre jagtmarker.

Publiceret 18 January 2013 12:47