Debat:

Go'nat Danmark - du har spillet fallit

Af Ebba Grethe Møgelvang, Solvangsvej 27, Mørke:

"Den nye reform af sygedagpengeregler, hvor folk efter 26 ugers sygdom får nedsat deres indkomst, synes jeg vi spiller fallit i Danmark.
Det kan ikke være rigtigt, at vi skal finde os i at politikerne skal vurdere sygdomme, frem for lægefaglige vurderinger. Det er heller ikke rimeligt, at folk der har knoklet et langt arbejdsliv, skal fratages forsørgelse alt imens man stadig er ramt af en sygdom, måske er i behandling eller venter på behandling.

Er Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen mere klog på sygdomme end læger?

Tja så må det nok bero på hendes lange tid på universitet, for hun brugte mig bekendt 11 år på sin uddannelse. Og flere af hendes kolleger i regering gjorde det samme. Altså- derfor- er de åh så kloge, både på sygdomme, diagnoser, og hvordan man nu ellers kan genere befolkningen mest muligt.

Er politikere mere kompetente end vores læger og speciallæger til at vurdere, hvornår et menneske er rask?

Er disse embedsmænd og politikere så meget klogere end hele den samlede lægestand i Danmark?

Det er ubegribeligt, at man fra politisk side vil træde folk helt ned, samtidig med at disse skal kæmpe en kamp med sygdom. Disse nye ideer rammer så hårdt ned på folk, der ellers hele tiden har arbejdet og betalt deres skat til samfundet. Men den dag man ikke mere kan deltage i ræset, så er hjælpen væk, og familien rammes hård på økonomien.
Det er muligt vi her i landet skal spare, men vi skal ikke træde på dem, der allerede ligger ned. Folk der er syge, har så rigeligt at slås med i forvejen, at det er forkasteligt, at regeringen synes det er her vi skal spare.
Det er beskæmmende at det er politikere, der sætter en diagnoseliste op, frem for et lægefagligt team.

Lotteri: HURRA- jeg har vundet en omgang kræft! HURRA- jeg har vundet et dårligt hjerte!

Det er også for dårligt, at visse sygdomme skal være med på listen, frem for andre, der kan være lige så alvorlige for det enkelte menneske, det må laves om. Kun lægeuddannede skal vurdere sygdommes karakter.

Mit foreslag til besparelser kan findes her:
Vi kan vi lige så godt spare alle specialer væk for lægeuddannelserne, og sikkert også en del læger, da vi har så kompetente regeringspolitikere der ved bedre.

Vi kan også godt spare alle de nye supersygehuse væk. Dem har vi ikke brug for mere.
Mette Frederiksen skal nok og vurdere om en person er syg eller rask, eller generelt bare doven.
– og da dovenskab- ikke er en sygdom- ikke en diagnose- ergo er du rask, men bare doven!

Vi kan også spare alle sagsbehandlere væk, der beskæftiger sig med syge, for de behøves ikke, nu når Mette Frederiksen bestemmer, hvem der er syg eller rask.
Det er jo bare et brev fra hendes kontor- og vupti- så er problemet væk."

Publiceret 26 February 2013 14:00