Torben Therkelsen (i nederste række, nummer 3 fra højre) sammen med en lang række af de øvrige V-kandidater i Syddjurs.

Torben Therkelsen (i nederste række, nummer 3 fra højre) sammen med en lang række af de øvrige V-kandidater i Syddjurs.

Debat - KV13:

Venstre kommuner giver Socialdemokratiet baghjul

Af Torben Therkelsen, kandidat for Venstre til KV13:

"Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima viser, at 7 ud af landets 10 mest erhvervsvenlige kommuner styres af Venstre folk, medens 8 ud af de 10 dårligste kommuner ledes af socialdemokratiske borgmestre. Syddjurs ligger nr. 83 ud af de 96 kommuner, som er blevet bedømt.
Undersøgelsen viser endvidere, at der generelt er øget fokus hos kommunerne på et godt og velfungerende erhvervsklima. Et sundt erhvervsliv tiltrækker investeringer og arbejdspladser, hvilket er grundlaget for den vækst, der skal være med til at fastholde og udbygge velfærden i fremtiden.
Venstre Syddjurs vil arbejde for at kommunen som minimum kommer i top 10. Virksomhederne skal i langt højere grad mødes med et ”hvad kan vi gøre for dig?” samt en mere imødekommende holdning til initiativ og virkelyst – kommunens målsætning skal hele tiden være, ”at gøre det muligt”.
Alle politikere ønsker at tiltrække nye virksomheder – men der er ikke stor sandsynlighed for, at der pludselig dumper en ny stor virksomhed ned i turbanen, eller for den sags skyld nye mindre virksomheder, med det image, som undersøgelsen efterlader Syddjurs Kommune med. Derfor er det vigtigt at være realistisk, og at en satsning erhvervsmæssigt skal gå ud på at skabe de rigtige rammebetingelser for det eksisterende erhvervsliv. Inspiration til udvikling kan evt. ske gennem nye netværk blandt eksisterende virksomheder med mulighed for både rådgivning og vejledning. Endvidere kunne en aktiv tænketank bidrage med input til at få etableret en større grad af virksomhedskultur I Syddjurs Kommune, hvilket jeg vurderer, der er behov for."

Publiceret 13 September 2013 07:00