Jytte Dreyer:

Livet er ikke det værste vi har

Den tidligere TV-vært Jytte Dreyer holder foredrag om ”Livsglædens nødvendighed” til Støtteforeningen Hospice Djurslands generalforsamling

Af
Af Martin Schultz

 De frivillige er en uundværlig del af Hospice Djurslands hverdag.
Omkring 60 frivillige er tilknyttet dagligdagen på Hospice Djursland i Rønde, men bag dem står en støtteforening med næsten 2700 medlemmer, som er langt den største støtteforening blandt de danske hospicer.
Og Støtteforeningen Hospice Djursland får et skud livsglæde på generalforsamlingen 10. februar, når den tidligere programmedarbejder ved Danmarks Radio Jytte Dreyer, holder sit foredrag om ”Livsglædens nødvendighed” i forbindelse med at de formelle ting omkring generalforsamlingen afvikles.
”Livet er jo nu engang ikke det værste man har, og man skal huske på, at vi kun har ét forsøg, og genudsendelse findes ikke her,” siger Jytte Dreyer, som i dag er pensioneret og bor i Ebeltoft, men stadig er en afholdt og efterspurgt foredragsholder

Livsglæde giver et rigere og bedre liv

Jytte Dreyer er i dag 86 år gammel, så det er en foredragsholder med en god portion livserfaring, som kommer til Hospice Djursland til generalforsamlingen
”Det er selvfølgelig indlysende, at livsglæde giver et rigere og bedre liv, men ingen af os undgår vel helt sorger og bekymringer, og hvordan finder man så frem til glæden ved livet,” siger Jytte Dreyer, som selv er medlem af Støtteforeningen Hospice Djursland og er personlige erfaringer med hospices virkelighed.
Jytte Dreyer arbejdede gennem næsten 40 år i Danmarks Radio. Hun har produceret en lang række TV-udsendelser, hvor titler som Otium, Musik i Arbejdstøj, er noget af det folk husker hende for. Det er også blevet til en lang række portrætter og familieudsendelse.
På radioen har hun lavet "To generationer spiller ud" og "På tremandshånd".


Sikrer ansættelsen af frivilligkoordinator

Støtteforeningens virksomhed har været knyttet til Hospice Djursland siden borgere sidst i 1990'erne tænkte de første tanker om et hospice på Djursland.
Gennem en utrættelig frivillig indsats lykkedes det Støtteforeningen Hospice Djursland i december 2004 at få Århus Amtsråd til at gå ind for projektet om et hospice på Djursland med placering i Rønde.
Efter etableringen af Hospice har Støtteforeningen fastholdt sit store engagement.
Støtteforeningen med sine flere tusinde medlemmer sikrer ansættelsen af en frivilligkoordinator, som står for planlægningen af de omkring 60 aktive frivilliges indsats.

Råvildtet spiser sig mæt i hospicehaven

De frivillige tager over der, hvor det faglige personales specialiserede indsats ikke når, men som er vigtig for at opretholde den positive og den trods alt livsbekræftende stemning på hospice.
De frivillige kan være besøgsvenner, sørge for årstidens blomster i huset, arrangere hyggeeftermiddage, tænder op i pejsen, spille til morgensang eller står for sociale arrangementer.
Frivillige fra Støtteforeningen passer også den tilliggende skov og fodrer råvildtet, som nu er blevet så fortrolige med hospicehaven, at de ifølge Støtteforeningens formand Erik Salomonsen, Rønde, spiser rosenknopperne i hospicehaven med.
”Desuden opfylder vi ønsker fra Hospice, som der ikke er råd til i det almindelige budget. Det næste vi donerer er et ret kostbart medicinsk redkskab, en blærescanner,” fortæller Erik Salomonsen.


Støtteforeningen Hospice Djursland Holder generalforsamling 10. februar kl. 19 i Hospice Djursland i Rønde Tidl. TV-vært Jytte Dreyer fortæller om ”Livsglædens nødvendighed”

Publiceret 19 January 2014 22:21