Fremmødet var på cirka 40 til Venstres Grundlovsmøde i Byparken, og de var efter billedet at dømme ikke just interesseret i at

Fremmødet var på cirka 40 til Venstres Grundlovsmøde i Byparken, og de var efter billedet at dømme ikke just interesseret i at "rykke sammen i bussen". Tilsendt foto.

Grundlovstale:

En partiledelse ude af sync med sine vælgere

Syddjurs borgmester Claus Wistoft skød både på sin partiledelse og medierne i sin Grundlovstale

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Det er noget rigtigt hø, at endnu en personrelateret sag overskygger det politiske, hvor Venstre det seneste år i mine øjne har gjort det godt – gået ind for løsninger og taget medansvar, medvirket til den ene nødvendige reform efter den anden."
"For et år siden havde Venstre 33–35 procent af vælgernes opbakning. Nu har vi måske det halve, og igen må jeg sige - ikke på grund af det politiske – men hvor det dog afspejler vigtigheden af et partis ledelse er i harmoni med både vælgeres og sit eget baglands værdier og normer."
"Her kan jeg kun tørt konstatere, at det har Venstres øverste ledelse ikke været."
Sådan lød ordene fra Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V), da han holdt Grundlovstale i Byparken i Rønde, til den situation som Venstre er havnet i - uden i øvrigt at nævne partiformand og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen med et ord.
Den partiformand som man i Syddjurs Venstres ledelse gerne havde set udskiftet, men nu har valgt at slå sig tåls med efter, at det lykkedes Lars Løkke Rasmussen at verfe alle bejlere til hans formandspost væk på denne uges hovedbestyrelsesmøde i Odense.
Derfor bakker Claus Wistoft og resten af Venstre i Syddjurs nu op om Løkke som formand. Det kommer ikke til et vendetta herfra.
 
 
 

Hug til pressen og et bud på valgdato

Som modvægt til kritikken af situationen i Venstre var Syddjurs borgmesteren naturligvis også nødt til at uddele et par hug til medierne.
"Som efterspil på ”dramaet i Venstre” bør der være en ransagelse af pressens etik i sager som denne, måske et håb – som at sætte en ræv til at vogte gæs – og som jeg så ofte har sagt, så er der langt flere medier i Danmark end der er reelle nyheder."
Claus Wistofts outro var et bud på datoen for et kommende folketingsvalg.
Han tror/håber ikke på, at statsministeren trykker på valgknappen nu og her. Hans bud er sensommeren 2015.

"Jeg tror, at regeringen håber på bedre arbejdsmarkedstal og økonomiske tal," sagde Wistoft.
Underforstået, der skal bedre tal til at redde regeringen end de nuværende.

Publiceret 06 June 2014 14:08