Pressefoto

Pressefoto

Elbiler kan få strøm på mens de handler i Føtex

Elbilister kan få tanket strøm på Clevers hurtiglade-station ved Føtex i Ebeltoft

Af
Af Martin Schultz

Kører man i en el-bil, kan bilen nu få ny energi ved Føtex i Ebeltoft.
Det er elbiloperatøre Clever, som opfører 50 nye 50 kW Combo hurtiglade-stationer, der kan oplade elbiler på bare 20-30 minutter. Det sker i samarbejde med blandt andet Dansk Supermarked for at sikre, at elbilejerne kan foretage nogle af deres daglige gøremål, mens bilen får nye energi.
”Vi lægger stor vægt på, at elbilisterne kan udnytte tiden bedst mulig, mens de lader op, ved for eksempel at hanlde ind. Placeringen ved Føtex er derfor rigtig god, for her kan man lade, mens man gør sine daglige indkøb og samtidig ligger Føtex jo centralt placeret, sige Lars Bording adm. direktør i CLEVER.
Hurtiglade-stationerne er placeret ved motorveje, trafikale knudepunkter, og ved varehuse som eksempelvis Føtex og Bilka og ved Shell servicestationer. Varehusene spiller en helt central rolle, da både mange af de eksisterende og nye hurtiglade-stationer står på varehusenes parkeringsplads.

Opladning følger bilerne

Indtil november 2013 har der kun været elbiler med CHAdeMO hurtigopladning på markedet i Danmark. Men med Volkswagen og BMW's nye elbiler kommer der nu også elbiler med Combo-hurtigopladning. Derfor udvider Clever nu sit ladenetværk med ladestationer, der også passer til disse biler.
”Clever's strategi er at følge bilen. Og derfor sørger vi som dansk elbiloperatør for at etablere opladning til alle de elbiler, der kommer på det danske marked. Det betyder, at man som elbilist altid kan være sikker på, at der er ladestandere eller hurtiglade-stationer i vores netværk, der passer til ens elbil,” siger Lars Bording, adm. direktør i Clever.

Publiceret 24 July 2014 13:54