Tonni Kristensen (bagerste række yderst tv) sammen med den U17-trup, som han nu siger farvel til som træner efter syv år som cheftræner

Tonni Kristensen (bagerste række yderst tv) sammen med den U17-trup, som han nu siger farvel til som træner efter syv år som cheftræner

Mørke:

Populær drengetræner gearer lidt ned

Efter syv år som fodboldtræner for den samme drengetrup i Mørke IF har ikonet Tonni Kristensen valgt at gå lidt på skånekost af hensyn til sin familie

Af
Af Lars Norman Thomsen

Tonni Kristensen, mangeårig fodboldspiller og træner i Mørke IF, har efter en række sæsoner med masser af blus på trænerlampen nu valgt at skære lidt ned på aktiviteterne.
I en periode har han varetaget trænerhvervet for flere trupper. Senest både U9 og U17.
Nu stopper han imidlertid med de ældste efter at været deres mentor i samfulde syv år.
"Jeg har desværre ikke overskud til at træne både U9 og U17, fordi det kræver fire gange træning om ugen plus kampe i weekenden. Derfor har jeg valgt at stoppe med U17," siger Tonni Kristensen, der runder de 40 om godt et års tid.
Han har selv en søn, der er med i U9-truppen, så her vælger den populære klubmand at bruge kræfterne.
"Jeg har ellers forsøgt at finde en træner til U9, men uden held. Derfor har jeg besluttet at blive ved de mindste," siger Tonni Kristensen.

En skøn tid

Da Tonni Kristensen, der har en spillerfortid som senior i Vivild IF på klubbens bedste hold, hvor han spillede med i både Serie 1 og Jyllandsserien og blandt andet var med til at hjemtage det Jyske Mesterskab i Serie 1, startede som ungdomstræner for syv år siden med Mørkes nuværende U17-trup, fik han lidt af et kulturchok, fordi de små spillere havde meget lidt begreb om fodboldspillet, mildt sagt.
"Men de kom til træning og gjorde, hvad der blev sagt, så jeg forsatte, og det blev bedre og bedre. Efter to år blev det til en førsteplads i turneringen, og siden har vi været med i toppen i de rækker, vi nu har spillet i," fortæller Tonni Kristensen, der siden starten gik for syv år siden, har kunnet råde over en trup på 16-20 spillere.
"Flot i en lille klub som vores," som han siger ikke uden stolthed.

Flotte placeringer

I efterårssæsonen 2013 sluttede Mørke IF som en sikker nummer et i U17B-rækken, og det sikrede holdet oprykning til U17B1-rækken i forårssæsonen 2014.
Her blev det også til en førsteplads og adgang til spændende kredskampe efter knald-eller-fald-pricipperne.
Den første mod Randers Freja mindes Tonni Kristensen fortsat med glæde, og han udnævner den til at være klart den bedste, holdet nåede at spille under hans auspicier. Mørke vandt opgøret 3-2, og det frydede træneren, at flere af målene kom efter indøvede detaljer på træningsbanen.
I den næste kamp mod Vatanspor førte Mørke 3-2 til bare tre minutter før tid, så faldt udligningen, og Tonni Kristensen & co. måtte strække gevær i den efterfølgende straffesparkskonkurrence. 8-7 blev slutfacit til de fysisk stærkere spillere fra Vatanspor.
I den netop afsluttede efterårssæson sluttede Mørke på andenpladsen efter Viby.
"Vi mistede desværre et par spillere til TRIF i sommerpausen, og et par andre spillere skulle på efterskole, så vi blev nødt til at lave om på pladserne, men det gik fint alligevel, og vi kunne se hinanden i øjene efter den sidste kamp var færdigspillet," siger Tonni Kristensen, der også har haft gode oplevelser med drengene i flere omgange i indendørsturneringen og været med dem på tur til en international turnering i Barcelona, hvor holdet opnåede en andenplads.

Stærkt farvel

"Jeg vil gerne takke Jesper Abildgård, min assistenttræner, for et godt samarbejde, alle forældre for en super opbakning, og ikke mindst alle de mennesker, som har sponsoreret truppen i de syv år," siger Tonni Kristensen, som blev belønnet til afslutningsfesten af drengene med masser af gaver: en stor pokal til "den bedste træner", en tur i en Ferrari med træneren ved rattet og sidst men ikke mindst en biograftur med alt betalt til træneren og hele familien.
Man tror ham, når han siger henvendt til drengene: "Jeg takker jer af hele mit hjerte, I har været fantastiske og tak for de mange gode oplevelser sammen med jer og jeres familier."

Publiceret 27 November 2014 08:29