Formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild. Arlivfoto

Formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild. Arlivfoto

Debat Syddjurs:

Lad være at lukke Borgerservice i Rønde

Af Carsten Skivild. Formand for Rønde Distriktsråd

Den 26. januar næste år lukker Borgerservice i Rønde, så man fremover skal til Ebeltoft på Rådhuset, når man for eksempel skal have nyt kørekort, have et nyt pas eller når man fysisk skal i kontakt med Syddjurs Kommune.
Rønde Distriktsråd synes det er en meget dårlig beslutning der er truffet, og mener Syddjurs Byråd bør kigge på beslutningen en gang til og gøre den om.
Vi synes det vil være oplagt at beholde Borgerservice i Rønde og så indlemme det i det kommende plejecenter, der skal bygges. Det vil give liv i et plejecenter, der vil komme til at ligge midt i byen og ellers vil ligge stille hen det meste af tiden.
Borgerservice i Rønde er den borgerservice i Syddjurs Kommune, der har langt de fleste besøg af kommunens almindelige borgere, så det vil være en helt forkert disposition, at almindelige borgere i kommunen skal til den fjerneste ende af Syddjurs Kommune, for at kunne komme i fysisk kontakt med deres kommune.
Man oplyser selv fra Administrationens side, at den nye placering giver udfordringer pga. den længere transporttid. Som modsvar til det henviser man til, at man fremover skal bruge de digitale medier - men er det ikke at tage munden for fuld - er der ikke fortsat mange, der ikke forstår at betjene og finde de forskellige skemaer og blanketter, der findes?
Vi har et par eksempler på hvor det digitale system ikke fungerer: Hvis man tilmelder sig for at få dagsordner og referater fra udvalgsmøder og byrådsmøder giver det intet resultat. Hvis man skal finde forslag til kulturpolitik, er det ikke at finde på Kommunens hjemmeside, selv hvis man søger i deres søgefelt.
Derfor synes vi at Syddjurs Byråd bør kigge på beslutningen om at nedlægge Borgerservice i Rønde endnu engang, og så beslutte sig til at opretholde det, da det jo er en service for Syddjurs Kommunes borgere, som betyder meget for helt almindelige menneskers dagligdag.

Publiceret 06 January 2015 22:55