Foto: Martin Schultz

Foto: Martin Schultz

Rønde:

Lokal opfordring til at bevare Borgerservice

Rønde Distriktsråd vil have Syddjurs Byråd til at gentænke lukningen af Borgerservice i Rønde

Af
Af Martin Schultz

Fra mandag 26. januar lukker Borgerservice i Rønde, så borgerne fremover skal til Ebeltoft på Rådhuset, hvis man for eksempel skal have et nyt kørekort, et nyt pas eller hvis man fysisk skal i kontakt med Syddjurs Kommune.
Det blev bekræftet på det seneste byrådsmøde, hvor socialdemokraten Hans Christian Baltzer fra Pindstrup ellers forsøgte at vække nyt liv i den kontroversielle beslutning fra oktober 2012, hvor et flertal stemte for at samle Borgerservice i Ebeltoft. På byrådsmødet forleden var der fortsat et stort flertal for at gennemføre den nye Borgerservicestruktur, som samler Borgerservicefunktionen på Rådhuset i Ebeltoft.
17 byrådsmedlemmer stem-
te nej til at ændre beslutningen, mens 9 byrådsmedlemmer stemte for. Dermed bliver fredag den 23. sidste arbejdsdag for Borgerservicemedarbejderne på rådhusene i Rønde og Hornslet.
Fremover bliver der en ”borgerservice light” på biblio-tekerne, som vil blive opgraderet til at hjælpe borgerne til at komme i kontakt med kommunen

En dårlig beslutning

Blandt kritikerne af beslutningen er Rønde Distriktsråd, som vil have opretholdt Borgerservice i Rønde og indlemmet det i det kommende plejecenter, som er planlagt til at skulle erstatte rådhuset på Hovedgaden i Rønde.
”Rønde Distriktsråd synes, at det er en meget dårlig beslutning og mener, at Syddjurs Byråd bør kigge på beslutningen en gang til og gøre den om,” siger formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild.
”Borgerservice i Rønde er den borgerservice i Syddjurs Kommune, der har langt de fleste besøg af kommunens borgere, så det vil være en helt forkert disposition, at almindelige borgere i kommunen skal til den fjerneste ende af Syddjurs Kommune, for at kunne komme i fysisk kontakt med deres kommune,” siger Carsten Skivild, som også kan se en borgerserviceafdeling give liv i det nye plejecenters hverdag. Samtidig mener han, at mange borgere vil blive ladt i stikken i en fremtidig digitaliseret borgerservicebetjening.

Biblioteker kan hjælpe

Formand for PUK-udvalget, Kirstine Bille (SF) fastholder, at beslutningen om at samle Borgerservice i Ebeltoft er den rette beslutning.
”Fremover vil bibliotekerne kunne give borgerne en vejledning i at komme i kontakt med Borgerservice,” siger Kirstine Bille.
”Foreløbig flytter medarbejdere fra Hornslet ind i lokalerne i Rønde, mens der bliver bygget om på Hornslet Rådhus. Nærpolitistationen i Rønde kan også blive i deres lokaler indtil videre, og vi er i dialog med Østjyllands Politi om en fremtidig løsning. Men det ligger fast, at der skal bygges nye tidssvarende ældreboliger, hvor rådhuset ligger i dag,” siger Kirstine Bille.

null

Publiceret 06 January 2015 15:53