Bedemand:

Uenighed blandt pårørende et stigende problem

At skrive sine ønsker ned i tide kan være til stor hjælp i tiden efter et dødsfald

Af
Mogens Greve

Helt forståeligt er det de færreste, som til hverdag går og tænker på døden. At stoppe op og for en stund gøre en undtagelse, kan dog være en god handling for både én selv - og for de efterladte.
At skrive sine sidste ønsker ned handler nemlig ikke kun om at iscenesætte sin egen begravelse, men i lige så høj grad om at sikre de efterladte bedre mulighed for at komme til rette om de forskellige spørgsmål, der skal tages stilling til efter et dødsfald.
De pårørende er nemlig ikke altid lige enige, når bedemanden kommer på besøg - og heller ikke efter bedemandens besøg.

Af og til problemer

”I langt de fleste tilfælde er der ingen problemer, men mens det for 20 år siden var helt utænkeligt med uenighed blandt de pårørende, oplever vi det af og til i dag,” fortæller bedemand Anja Andersen, som er tilknyttet begravelsesforretningerne i Hornslet, Rønde og Ebeltoft under Begravelse Danmark A/S. Og Anja Andersen forudser, at det bliver værre de kommende år.
”Vi kommer stadig oftere til at møde både to og tre hold børn med forskellige meninger.”
Blandt andet derfor opfordrer Anja Andersen til at hente mappen ”Mind sidste vilje” ved bedemanden for at få sine ønsker skrevet ned.
”Det er aldrig for tidligt at skrive sine ønsker ned. Man kan altid ændre i det skrevne - jeg har fire gange ændret i min egen tekst.”

null

Publiceret 17 January 2015 06:00