Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat Syddjurs:

Borgerservice - byrådet overser rådhusets symbolværdi

Af Karin Oehlers, Holmbjergvej 48, 8420 Knebel:

"Da jeg i dag hørte de regionale nyheder i radioen, var der et indlæg med en borger fra Hornslet, der kritiserede byrådets beslutning om at placere rådhuset i Ebeltoft.

Borgeren fortalte, at hun skulle køre 50 kilometer, hvis hun havde et ærinde på rådhuset. Kirstine Bille (viceborgmester red.) udtalte, at bibliotekerne overtog nogle Borgerservice-opgaver, og at borgerne kunne bruge digital postkasse.
Byrådet overser totalt, den store symbolværdi, sammenhængskraft, tilhørsforhold og placeringen af et rådhus, har for borgerne.
Rønde har den absolutte bedste placering og egner sig derfor bedst til at være rådhus-by. Den ligger for borgerne afstandsmæssigt godt. Det er den by, der har flest tilflyttere fra blandt andet Aarhus-området. Borgerservice i Rønde er kommunens mest besøgte.
For et byråd bør det være meget vigtigt, at kommunens borgere føler, at Syddjurs Kommune er deres kommune. Jeg er bange for, at man med beslutningen om at placere rådhuset i Ebeltoft skader kommunens og byrådets omdømme blandt borgerne. Man får en splittet og usammenhængende kommune, som borgerne ikke føler tilknytning til. Hvorfor ikke samle i stedet for at splitte?
Ansatte i Syddjurs fraflytter kommunen, da de ikke vil køre så langt på arbejde. Jeg selv, blandt mange andre, har altid sagt, at indtil rådhuset kommer til Rønde, forbliver Aarhus med at være min by."
 

Publiceret 18 January 2015 20:17