Christian Gøthche kan blive den, der skal udfylde det tomrum, som tidligere Ebeltoft borgmester Jørgen Brøgger efterlader sig, når denne kvitter lokalpolitik og jobbet som omdrejningspunktet hos Borgerlisten Syddjurs. Arkivfoto.

Christian Gøthche kan blive den, der skal udfylde det tomrum, som tidligere Ebeltoft borgmester Jørgen Brøgger efterlader sig, når denne kvitter lokalpolitik og jobbet som omdrejningspunktet hos Borgerlisten Syddjurs. Arkivfoto.

Borgerlisten:

Fra Brøgger til Gøthche

Jørgen Brøgger ser Christian Gøthche som et godt bud på en arvtager

Af
Af Lars Norman Thomsen

Christian Gøthche, 50, Blåkær ved Knebel, tidligere erhvervschef i Syddjurs Udviklingspark, er lige nu det bedste bud på en afløser som omdrejningspunkt hos Borgerlisten Syddjurs i stedet for tidligere Ebeltoft borgmester Jørgen Brøgger, når denne går på pension fra lokalpolitik, når den nuværende byrådsperiode er slut om et par år.

Det mener Jørgen Brøgger selv, og Ole Brus Sørensen, formand for Borgerlistens koordinationsudvalg, gør det samme.

“Christian Gøthche fik et flot valg ved Kommunalvalget i 2013, selv om det var første gang, han opstillede, og jeg ser ham som et godt bud på en spidskandidat, når vi skal samle holdet til næste kommunalvalg i 2017,” siger Jørgen Brøgger.

Har det, der skal til

“Han har den pondus og jobmæssig erfaring, som det kræver at være lokalpolitiker, og så har han gode talegaver,” supplerer Ole Brus Sørensen.

“Men det er klart, at man ikke lige erstatter den kæmpestore erfaring og viden, som Jørgen Brøgger sidder inde med efter så mange år som lokalpolitiker og forhenværende borgmester i Ebeltoft Kommune. Derfor handler det for Borgerlisten om at bruge de næste to år at få samlet et så stærkt kandidatfelt, at Christian Gøthche, hvis det bliver ham, der skal stå i spidsen, ikke skal trække hele læsset, for det bliver en næsten umulig opgave,” tilføjer Ole Brus Sørensen.

Interesseret, men...

Hovedpersonen selv er bestemt interesseret i at involvere sig i lokalpolitik for alvor, men han tager også et par forbehold.

“Jeg ved ikke, hvor jeg er henne i verden om to år,” siger Christian Gøthche.

“Lige nu er jeg jobsøgende, og jeg er parat til at flytte fra området, også til udlandet, hvis det bliver nødvendigt for at finde et attraktivt job,” afslører den tidligere erhvervschef i Syddjurs Udviklingspark, der nu og her har hanket op i sit forhenværende konsulentfirma og løser en række småopgaver for forskellige virksomheder.

Hvis tingene flasker sig, og et politisk hverv kan forenes med job og privatliv, er Christian Gøthche klar på at påtage sig opgaven som arvtager for Jørgen Brøgger, der siden kommunesammenlægningen har været lokalistens altdominerende figur i byrådet.

“Jørgens erfaring og viden kan jeg af gode grunde ikke matche, og derfor er det også vigtigt, at Borgerlistens bagland ser det som en holdopgave at komme videre, når vi ikke har Jørgen at trække på længere som spidskandidat,” understreger den måske kommende bannerfører for Borgerlisten Syddjurs, der i øjeblikket er andensuppleant til byrådet.

  • Borgerlisten fik 1.283 (5,6 procent) stemmer ved Kommunalvalget i 2013.
  • 393 vælgere stemte personligt på Jørgen Brøgger
  • 171 vælgere stemte personligt på Christian Gørhche

 

 

Publiceret 31 July 2015 10:46