Direktør Henning Jensen, Novopan A/S, kunne fredag konstatere, at det efter flere års forsøg er lykkedes at sælge virksomheden i Pindstrup. Verdens største spånpladeproducent, Kronospan, er køberen af aktierne

Direktør Henning Jensen, Novopan A/S, kunne fredag konstatere, at det efter flere års forsøg er lykkedes at sælge virksomheden i Pindstrup. Verdens største spånpladeproducent, Kronospan, er køberen af aktierne

Erhverv:

Novopan Træindustri solgt til giganten Kronospan

Afgået bestyrelsesformand bekræfter, at verdens førende pladeproducent har overtaget Novopan

Af
Af Lars Norman Thomsen

Novopan A/S skifter hænder. Den første spånpladefabrik i Skandinavien, der startede produktion i Pindstrup i 1950 og blev grundlagt af Johs. F. la Cour, som allerede havde en igangværende produktion af tørv, et savværk og en krydsfinérfabrik på stedet, blev fredag solgt til Kronospan, der har hovedsæde i Østrig.

Kronospan er verdens førende pladeproducent med over 40 produktionsfaciliteter og mere end 14.000 medarbejdere.
Kronospan har købt aktierne i Novopan A/S af trioen LD Equity 1 K/S, PenSam og FIH.

Trojkaen har ejet aktierne i mere end 30 år.

Ikke overraskende

Den netop afgåede bestyrelsesformand for Novopan A/S, Hans Lohmann, bekræfter overfor Lokalavisen, at salget blev en realitet i fredags.

“Jeg kan bekræfte, at Kronospan har overtaget aktierne i Novopan A/S,” siger Hans Lohmann.

Salget kommer ikke overraskende.

Novopan blev således i 2007 sat til salg angiveligt til en pris omkring en kvart mia. kroner. Købsinteresse var der nok af, men ingen ville give den rigtige pris for spånpladegiganten.

“Det er korrekt, at Novopan A/S har været til salg i flere år, men af forskellige årsager er det først lykkedes nu,” siger Hans Lohmann.

Den nu forhenværende bestyrelsesformand mener, at salget er godt for virksomheden og dens medarbejdere.

“Nu kan jeg naturligvis ikke tale på vegne af de nye ejere, men set fra min stol er salget perfekt for Novopan A/S, så hvis jeg var medarbejder på virksomheden, ville jeg se det, der skete i fredags, som godt for Novopans og dermed også for medarbejdernes fremtid, fordi Novopans i forvejen stærke markedsposition vil blive styrket yderligere,” siger Hans Lohmann.

Novopan A/S producerer spånplader til køkkenproducenter, møbelbranchen, den træforarbejdende industri og byggebranchen.

Novopan sælger også innovative løsninger – for eksempel færdige gulvkonstruktioner. Pladerne er certificerede med bl.a. FSC og Det Nordiske Svanemærke.

Ledelse fortsætter

Lokalavisen erfarer, at den nuværende ledelse med administrerende direktør Henning Jensen i spidsen fortsætter.
Lokalavisen forsøgte mandag at få kontakt til Henning Jensen men fik at vide, at den administrerende direktør var optaget af møder.

Novopan beskæftiger cirka 200 medarbejdere på virksomheden i Pindstrup, ligesom et stort antal personer er beskæftiget ved leverandører og andre samarbejdspartnere.

Publiceret 11 November 2015 10:38