Teatret Møllen har 40 års jubilæum og opfører Holbergkomedien Hexerie eller blind alarm som jubilæumsstykke. Pressefoto

Teatret Møllen har 40 års jubilæum og opfører Holbergkomedien Hexerie eller blind alarm som jubilæumsstykke. Pressefoto

Kultur:

Nytårskur i selskab med Ludvig Holberg

Syddjurs Teaterforening glæder sig til et nyt teaterår og lægger du med Holbergkomedie på Fuglsøcentret

Af
Af Martin Schultz

?I Syddjurs Teaterforening går kultur-ildsjælene det nye år i møde med spænding.
”Vi bobler af glæde. Dels over at kommunen har bevilget os de nødvendige midler til at fortsætte vores arbejde. Dels over de nye og spændende lokaler i Kulturhotellet på Hovedgaden i Rønde, som vi glæder os til at tage i brug,” siger formand for Syddjurs Teaterforenin, Liselotte Schlægelberger, Ugelbølle, om de nye og anderledes muligheder på KulturHotellet i Rønde.
Derfor er der lagt op til festlig nytårskur i Syddjurs Teaterforening, når Holbergkomedien ”Hexerie eller blind alarm” bliver opført på Fuglsøcentrets scene onsdag 13. januar kl. 19.30.
Samtidig vil man fejre Teatret Møllens 40-årsjubilæum.
”For at fejre nytåret, jubilæumsåret, de nye muligheder serverer vi et glas ”boblevand” og noget sødt til ganen i pausen,” siger Liselotte Schlægelberger.

En ægte Holberg komedie

”Hexerie eller blind alarm” blev første gang sat op for 40 år siden som ungdoms- og voksenteaterforestilling. Nu har Møllen sat den op igen som jubilæumsforestilling, og den har spillet for fulde huse hele jubilæumsåret.
I stykket fortæller Ludvig Holberg en historie om, hvordan det kan gå, når en fremmed gøglertrup slår sig ned i en lille provinsby.
Alskens overtro og rygter begynder at blomstre, og inden længe er det lille samfund sat på den anden ende.
”Lyder det som et forældet tema? Som noget, der fandt sted i gamle dage på Holbergs tid. Eller kan vi genkende nogle af mønstrene fra vores egen tid, hvor talrige flygtningegrupper søger plads i de europæiske samfund?”, spørger Liselotte Schlægelberger fra Syddjurs Teaterforening.

FAKTA

Hexerie eller blind alarm af Ludvig Holberg

Onsdag 13. januar

kl. 19.30 på Fuglsøcentret

Læs mere på www.syddjursteaterforening.dk

Publiceret 06 January 2016 11:30