Læselyst:

To Brødre - om opvækst i Hitlers Berlin

Læseklubben Læselyst i Ryomgård inviterer igen til hyggelig rundbordssamtale om en roman for alle, der vil være med

Af
Af Lars Norman Thomsen

I læseklubben Læselyst, Ryomgård, der har rod i Marie Magdalene-Koed Pastorat, elsker deltagerne bøger og mødes til fælles snakke om en bog, de har læst.
Nu er turen kommet til Ben Eltons roman 'To Brødre'.
I 1920 fødes tre drengebørn på et hospital i Berlin. Kun to af dem overlever. Det ene barn har mistet sin mor under fødslen, og der var ingen far. Det andet barn har mistet sin tvillingebror under fødslen, men hans forældre adopterer den forældreløse dreng straks. Således vokser to drenge op i Berlin – den ene jøde og den anden ren arier, men de vokser op i uvidenhed om dette forhold.
I begyndelsen har deres oprindelse ingen betydning, men efterhånden som den politiske agenda ændrer sig og Weimarrepublikken står for fald, bliver de tvunget til en række fatale beslutninger.
Historien er fortalt med spring fra mellemkrigstiden frem til 1956 i London, hvor den ene af brødrene fortæller historien til sin kæreste Billie.
Forfatteren har arbejdet som komiker, men romanen er der ikke et gram komik over.

  • Tirsdag 19. januar inviterer Læselyst til at dele læseoplevelsen af 'To Brødre'
  • Mødestedet er det gamle posthus i Ryomgård klokken 19 til 20.30
  • Det kræver ingen forudsætninger, andet end lyst til at læse og dele ud af erfaringer eller høre andres oplevelse af den samme bog

Publiceret 16 January 2016 10:32