TRIF's unge badmintontalenter prøvede at være professionelle badmintonspillere på et ugelangt ophold i England i august. Foto: TRIF Badminton

TRIF's unge badmintontalenter prøvede at være professionelle badmintonspillere på et ugelangt ophold i England i august. Foto: TRIF Badminton

Badminton:

TRIF talenter tankede op i England

TRIF's unge badmintontalenter varmede op til vintersæsonen med et besøg hos den engelske venskabsklub Hildenborough Badminton Club (HBC) i Sevenoaks

Af
Af Lars Norman Thomsen

16 ungdomsspillere, en træner og tre forældre fra TRIF Badminton var i begyndelsen af august på en hel uges sommer-træningslejr hos deres engelske venskabsklub Hildenborough Badminton Club (HBC) i Sevenoaks lidt sydøst for London.

Alle 20 danskere var indkvarterede privat hos parret Tara og Alexander Easton, som leder HBC, og som selv besøgte Rønde i forbindelse med TRIF Badmintons Internationale Badminton Camp i påsken 2014.

Spillerne, der er i alderen 10-18 år, trænede sammen med nogle af de allerbedste engelske spillere i deres respektive aldersgrupper – herunder flere landsholdspillere.

Prof. træning hver dag

"Bortset fra en eftermiddagstur til London trænede spillere 4-5 timer hver dag under meget kompetent ledelse af Jo Muggeridge (tidligere OL-deltager for Storbritannien, red.), Steve Higgins (U17-landstræner i England, red.) og TRIF's egen cheftræner Mads Damgård (mangeårig ungdoms- og seniortræner, samt DGI-instruktør)," siger Mogens Horne-Mortensen fra TRIF Badminton.

Aftenerne bød på matcher mod lokale engelske klubber, hvor de danske og engelske camp-deltagere som ”Team Skyfall” på kryds og tværs mødte en masse seniorspillere i nogle underholdende og uformelle dyster. Og for de yngste spillere var der arrangeret kampe og turneringer med jævnaldrende spillere.

"Ofte var spillerne først hjemme ved 22-tiden, så det var en flok trætte spillere og ledere, der returnerede til Rønde," siger Mogens Horne-Mortensen.

Efter blot en uges hvile for spillerne, er badmintontræningen I TRIF allerede startet igen for den kommende sæson – dog kun 2 gange om ugen, nemlig mandage og onsdage.

Publiceret 02 September 2016 11:56