Estrid Dickmeiss Allesø, 41, springer ud som selvstændig translatør og iværksætter. Tekststøbriet hedder hendes biks, der åbnede 2. januar 2017

Estrid Dickmeiss Allesø, 41, springer ud som selvstændig translatør og iværksætter. Tekststøbriet hedder hendes biks, der åbnede 2. januar 2017

Tekststøberiet:

Translatør og tekstforfatter går selv

Efter 11 år i den aarhusianske oversætterbranche kaster translatør og tekstforfatter, Estrid Dickmeiss Allesø, sig nu over oversættelse og tekstforfatning fra hjemmebasen i Ryomgård

Af
Af Lars Norman Thomsen

Med en kandidatuddannelse i engelsk og mange års erfaring fra oversætterbranchen i rygsækken slår translatør og tekstforfatter, Estrid Dickmeiss Allesø, de virtuelle døre op for sprog- og tekstopgaver inden for webrelateret tekst og SEO, marketing og IT i Ryomgård.

Det gør hun i regi af sin nydannede enkeltmandsvirksomhed, Tekststøberiet. Estrid Dickmeiss Allesø tilbyder erhvervskunder oversættelse fra engelsk til dansk og tekstforfatning til for eksempel hjemmesider.

”I Tekststøberiet kan mindre eller mellemstore virksomheder med fordel undgå de ekstraomkostninger, der er forbundet med at bestille oversættelser eller tekst hos et bureau. I min virksomhed springer kunden mellemleddet over og får den direkte kontakt med mig,” siger Estrid Dickmeiss Allesø.

Den personlige kontakt

Indehaveren af Tekststøberiet ved fra sine tidligere jobs, at virksomheder kan se store fordele ved den personlige kontakt med en ekstern tekstforfatter.

Det tætte samarbejde sikrer, at de ønskede tekster bliver skrevet i virksomhedens ånd og i det fagsprog, som kunden kender og taler:

”Det er enormt vigtigt, at en virksomhed, uanset størrelse, kan genkende sig selv i f.eks. webteksten på deres hjemmeside. Vi skal være enige om både indholdet og det sproglige udtryk, for det betyder alt for en virksomheds måde at kommunikere med sine kunder og samarbejdspartnere på.”

Glæder sig til nye tider

Estrid Dickmeiss Allesø bor med sine to døtre i Ryomgård og ser frem til den ekstra tid og fleksibilitet, som arbejdet hjemmefra fører med sig:

”I mange år har jeg puslet med tanken om at starte som selvstændig, og nu bød muligheden sig endelig. Det er en fantastisk indgangsvinkel til et nyt og spændende år,” siger hun.

”Jeg håber virkelig, at områdets mindre virksomheder ser fordelene ved at få en professionel tekstforfatter til at skrive kvalitetstekster til deres hjemmesider og marketingmateriale. Det skaber værdi i en virksomhed at kommunikere klart og professionelt, og det giver samtidig kunden mulighed for at fokusere på kerneopgaven i netop hans forretning,” siger den nye tekststøber.

Hun startede med at riste de første runer 2. januar 2017.

  • Læs mere på www.tekststøberiet.dk

Publiceret 03 January 2017 15:43